MANDAL: Mandalitten må forberede seg på rettslig behandling av fyrverkeribruken innendørs når saken kommer til behandling i Kristiansand tingrett.

Det var 31. oktober i 2009 at mannen, som leide leilighet i en enebolig i Mandal, antente fyrverkeriet. Det oppstod brann i en bod som etter hvert ble slukket av brannvesenet. Det var fire personer som lå og sov i hovedetasjen i huset.

Etter ordre fra Riksadvokaten er det tatt ut tiltale etter den bestemmelse i straffeloven som går under betegnelsen «mordbrannparagrafen». Denne bestemmelsen inneholder en beskrivelse som forutsetter at påtalemyndigheten må bevise at den tiltalte 22-åringen forvoldte «ildebrann, hvorved tap av menneskelig lett kunne forårsakes». Statsadvokatene skriver i tiltalebeslutningen at de fire personene som lå og sov lett kunne ha omkommet, dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget og slukket i tide.

22-åringen er også tiltalt for skadeverk etter fyrverkeribruken i leiligheten. Av gjerningsbeskrivelsen i tiltalen fremgår det at skadene etter brannen ble 1,2 millioner kroner.