VALLE: – Rogalandsjegeren ble livredd da han hørte skuddet og så grunneieren komme mot seg med våpen, sier politibetjent Fredrik Korsvik ved Valle og Bykle lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Nå er den 62 år gamle grunneieren fra Valle siktet både for skremmende, plagsom og hensynsløs adferd som følge av trusler med skytevåpen. Han er også siktet for ulovlig oppbevaring av våpen.

Det har i årevis vært et betent forhold mellom denne grunneieren, naboer og jegere.

Tok hunden

Jaktlaget fra Rogaland hadde tidligere konflikter i mente da de jaktet mellom fylkesvei 45 og Bjørnarådalen.

Allerede torsdag startet denne nye konflikten. Elghunden til rogalendingene hadde fått los og forsvant nordover i terrenget. Med ett forsvant GPS-signalene fra hunden deres. Like etter ringte grunneieren og sa at han hadde tatt inn hunden deres og satt den av ved riksvei 9 ved Sandens Åre.

Redd

– Fredag var laget ute med hunden igjen. En av jegerne var på drevet alene, et stykke vekk fra jaktkameratene. Han gikk opp på et høydedrag for å få bedre oversikt 30 – 40 meter inne på naboeiendommen til siktede. Da smalt det et skudd og han så grunneieren komme mot seg med våpen. Det kom til munnhuggeri og jegeren ble redd og trakk seg unna så fort han kunne, forteller Korsvik.

Skuddtrening?

Under forklaringen til politiet senere er det noe uklart hvorvidt grunneieren kom mot jegeren med våpenet i handa eller over skulderen.

– Det er også usikkert i hvilken retning skuddet gikk. Grunneieren sier han skjøt mot en stein og at skuddet var ment for å vekke oppmerksomheten til jegeren, forteller Korsvik.

Beslagla 6 våpen

Etter at jaktlaget hadde levert politianmeldelse fredag, oppsøkte politiet boligen til grunneieren. I bilen hans fant de også et ladd gevær. De andre var i garasjen. Til sammen seks gevær og ammunisjon ble beslaglagt. Grunneieren er dermed siktet også for ulovlig oppbevaring av våpen.