EVJE OG HORNNES: – Det er veldig kjekt å få så stor tillit fra lokallagene og nominasjonskomiteen, sier Ropstad til Agderposten.

Han kan ta gjenvalg for gitt på nominasjonsmøtet 28. november. Alle Aust-Agder KrFs lokallag har Ropstad på førsteplass, og hele nominasjonskomiteen støtter ham.

Ropstad, fra Moisund i Hornnes, har sittet på Stortinget siden 2009. Han kom inn på utjevningsmandat, og har en stor jobb foran seg for å sikre gjenvalg.

— Dersom jeg blir valgt, vil jeg gjøre alt som står i min makt for at KrF skal gjøre et godt valg og sikre at vi kommer i posisjon for å løfte Sørlandet og de viktige sakene KrF kjemper for, sier Ropstad til Agderposten, og fortsetter:

– Jeg ønsker fortsatt å være en tydelig og synlig stemme for Aust-Agder. Vi skal komme i regjering og gjennomføre bygging av ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand, arbeide for realisering av Sørvestbanen, trappe opp politidekningen og legge ned helseforetakene for å styrke sykehuset vårt. Vi skal kjempe for en verdig eldreomsorg og sette menneskeverdet i sentrum. KrF skal være på parti med de svakeste.

Terje Eikin (Arendal) og Ingebjørg Rudihagen (Lillesand) er foreslått på de neste plassene på stortingslisten av nominasjonskomiteen, som ledes av tidligere fylkesordfører Oddvar Skaiaa.