LILLESAND: Dermed får trolig Ola (7) og Sondre (5) Saanum Tveitan gå på samme skole likevel.

— Vi har allerede varslet rådmannen om dette. Vi ser at veksten kommer på Tingsaker, så det er helt naturlig, sier ordfører Arne Thomassen (H) til Lillesands-Posten.Høyre mangler kun en stemme for å få flertall i bystyret. KrF har signalisert at de heller ikke ønsker løsningen som rådmannen har foreslått.

- Riktig

Sektorsjef for skole, Arnt Jørgen Eidsaa, er glad for Høyres signaler.

— Det er helt riktig å opprette en ny klasse på Tingsaker. Skolene i sentrum er helt sprengt nå. Vi har fått enda flere elever etter at vi gjorde dette arbeidet. Det er kommet flere flyktninger og to-tre nye tilflyttere, slik at vi nå håper politikerne vedtar en ekstra klasse på Tingsaker. Det ville løse mange utfordringer, sier Eidsaa.

Uro

Det har vært stor uro blant foreldre til høstens førsteklassinger etter at rådmannen la fram sitt forslag til budsjett tidligere i november. I forslaget skal skolene spare tre millioner kroner.

Noe av innsparingen skal gjøres ved å skyve på de tradisjonelle inntaksgrensene i sentrum. Ved å unngå å opprette en ny førsteklasse på Tingsaker skole, vil kommunen spare 6–700.000 kroner for ett skoleår. Forslaget innebærer at elever som er skrevet inn på Tingsaker skole må begynne på Brentemoen skole til høsten. Da må også elever som er skrevet inn på Brentemoen flyttes til Borkedalen skole.

Splitter

En av konsekvensene av rådmannens forslag vil være at man splitter søsken. Når Høyre nå går inn for å opprette ny førsteklasse på Tingsaker, er det trolig ikke grunn til bekymring for foreldrene.

— Det har blåst veldig rundt denne saken. Vi har hatt veldig mange henvendelser både fra foreldre og fra politikere. Det er bra om dette nå blir landa, sier Eidsaa.

Rådmannens forslag til budsjett behandles i bystyret 12. desember.