KRISTIANSAND: — Jeg har vokst opp i denne menigheten og deltatt i ungdomsarbeidet. Det har vært en fantastisk oppvekst og gitt meg en enorm glede, sier Einar Øgrey Brandsdal, mest kjent som eier av firmaet Netthandelen.

Torsdag sendte kirkens prest, Nils Terje Andersen, ut et nyhetsbrev der han fortalte om gaven på 500.000 fra Brandsdal. Det er andre gang Brandsdal gir en slik gave til menigheten, han gav også 500.000 i 2010. — Einar sa noe viktig: «Jeg har mulighet til dette. Det finnes mange som har mye mindre, men som gir mer sett i forhold til det de har», skriver Andersen i nyhetsbrevet.

Ungdomsarbeid

I Vågsbygd menighet vil pengene fra Brandsdal bli brukt til barne- og ungdomsarbeid. Dette er arbeid som menigheten selv må finansiere gjennom gaver.

— Det blir stadig viktigere med slike inntekter. Signalene vi får er at vi må trappe opp givertjenesten for å kunne drive som før. Det er en myte at alt i menigheten blir finansiert av staten, sier Nils Terje Andersen.

I år har menigheten samlet inn en million gjennom kollekt, givertjenester og egne innsamlinger. En del av dette går til prosjekter utenom menigheten. På toppen av dette kommer gaven fra Brandsdal, som altså vil utgjøre en tredjedel av gavene til menigheten.

— Dette gir oss et økonomisk fundament slik at vi våger å satse. Dette gir virkelig mye energi, sier Per Gunnar Pedersen, daglig leder i Vågsbygd kirke.

Ti prosent

Brandsdal sier han som kristen prøver å leve etter prinsippet om å gi bort ti prosent av alt det man tjener.

— Det står i Bibelen at vi skal gi, og for meg er det en stor glede å gi. Jeg føler at man blir velsignet tilbake. Jeg har et godt liv der Gud har passet på, sier Brandsdal.

- Hvor aktiv kirkegjenger er du selv?

— Jeg har hatt et utrolig godt liv som personlig kristen. Men det blir for lite tid nå som vi har har to tvillinger som trenger mye tid. Men jeg har vært på Supertorsdag i menigheten og på Alfakurs med Kurt Mosvold på Søm. Og så har jeg vokst opp i en kristen familie og fått troen inn gjennom morsmelken på en utrolig flott måte, sier Brandsdal.