GRIMSTAD: Fædrelandsvennen kunne forrige uke avsløre at Agder politidistrikt har leid politibåt i Grimstad til spottpris de siste årene.

LES OGSÅ: – Politibåten må være et statlig ansvar

– Avtalene har hatt veldig gode økonomiske betingelser. Det gjør at vi nå sjekker om en slik avtale er i tråd med regler for offentlige anskaffelser. I tillegg undersøker vi om prisen er så lav at den får et gavepreg, sa politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Nå har politidistriktet konkludert.

– Vi har orientert båtsenteret muntlig om at det ikke er aktuelt å fornye avtalen, fordi at til den prisen må det settes opp mot regelverket som forbyr gaver, sier politimesteren til Agderposten.no i dag.

Avtalen mellom politiet og Grimstad Bådsenter har omfattet båtplass og politibåt for 10.000 kroner. Da har politiet hatt båt gjennom hele sommersesongen. Markedspris skal ha vært over 100.000 kroner.

Til avisen sier Lindeberg at sjøtjenesten i Grimstad vil bli dårligere.

– Vi hadde den jo for å kunne levere en bedre tjeneste til sjøs, Den har vært et supplement til egne båter, og den har styrket sjøtjenesten ved at mannskapene i Grimstad har kunnet gjennomføre flere kontroller enn vi ellers kunne ha gjort. Tilbudet i år blir derfor noe redusert i forhold til i fjor, sier hun til Agderposten.no.