KRISTIANSAND: — Hvordan er det å være kvinne i en mannsdominert bransje?

— Det har jeg aldri tenkt over som noe spesielt. For min del har det bare vært positivt. Jeg har alltid jobbet i mannsdominert bransje. Man synes bedre, det er noen plusser. Det kan også gi mer balanse i arbeidsmiljøet og åpne for at flere kvinner går inn i utradisjonelle yrker.

Jurist

— Hva er din bakgrunn?

— Jeg er advokat, tok juridikum i Oslo. Var tre år i Helse- og sosialdepartementet der jeg jobbet med tvang overfor rusmisbrukere og skrev det første utkastet til pasientrettighetsloven under helseminister Gudmund Hernes. Deretter begynte jeg i Advokatene i Telenor, og jobbet internasjonalt i to av de fem årene jeg var der. Så flyttet vi til Kristiansand da jeg fikk jobb i PwC (PricewaterhouseCoopers,red. anm.), etter hvert som director. Neste stopp ble Simonsen Advokatfirma DA og en kort periode hos kommunen, før jeg i 2008 begynte i Faveo Prosjektledelse, tidligere PTL (Prosjekt og teknologiledelse AS, red. anm.). Jeg var i konsernledelsen i 2011 og 11, der jeg jobbet med forretningsutvikling og jus.

Flyttet tilbake

— Du har bodd litt her og der?

— Født i Finnmark, vokste opp i Sogn og Fjordane, tilbrakte ungdomsårene i Kristiansand, bodde 13 år i Oslo før jeg flyttet tilbake i årsskiftet 2001 og 2002. — Hvorfor ville du tilbake til Sørlandet?

— Det var to grunner: Jeg var ferdig med foreldrepermisjon og det var vanskelig å få barnehageplass i Oslo. Samtidig flyttet Telenor der jeg var ansatt da, noe som ville gitt éntimes reisevei til jobb.

— Er du styregrossist?

— Nei, nå er det bare Sparebanken Sør, Stormberg og Tall Ships Races. Tidligere var jeg også i Stiftelsen Quartvartfestivalen, før Buli kjøpte det, ABCenter og Dale+Bang.

Soroptimist

— Fritid?

— Jeg er soroptimist, foreningen setter søkelys på kvinneperspektivet med kvinner og barns rettigheter. I Gatejuristen jobber jeg som frivillig advokat, ellers er jeg i styret i ungdomsskolen og spiller badminton. Tilbringer også mye tid i fjellet og på sjøen. Og så er jeg utrolig glad i bøker, leser 40-50 i året.

— Reiser?

— Akkurat nå er jeg i India i forbindelse med Dina-nettverket. Vi skal delta i et indisk bryllup og treffe representanter for indisk kvinneorganisasjon.