MANDAL: – Dette nærmer seg det skandaløse, konkluderte Even Sagebakken (Ap) med fra talerstolen.

Vestnes Brygge heter boligprosjektet ved Mandal sentrum som nå er under utvikling. Da reguleringsplanen ble behandlet i 2003 vedtok bystyret at det skulle bygge en lekeplass på 60 x 40 meter i området, noe utbygger av boligprosjektet skal stå for. Lekeplassen skulle stå ferdig før boligene settes opp.

I mai utsatte bystyret vedtaket om hvor lekeplassen skal plasseres. Samtidig har lederen av planutvalget, Harald Øyslebø (Frp), foreslått at man i stedet for å bygge lekeplassen heller skal ruste opp eksisterende lekeplasser på Vestnes. Dette fikk han flertall for i planutvalget.

Trenere

Sagebakken mener det er å trenere og utsette hele boligprosjektet ved å godta å oppruste allerede eksisterende lekeplasser framfor å bygge et nytt. – Godtar vi det vil fylkesmannen komme med innsigelser som går ut over byggeprosjektet, sa Sagebakken.

Harald Øyslebø mente barna blir vinnere uansett ettersom de får fire lekeplasser på Vestnes, men da ble han sablet ned at Kenneth Rafaelsen (Ap) som påpekte at disse lekeplassene alt ligger der.

Fem mill. på bordet

Midt i debatten ble det så kjent at utbygger skal betale fem millioner kroner for dette lekearealet.

– Disse midlene kan brukes til å oppruste lekearealene på Vestnes, da er det mange som vinner på dette, sa Harald Øyslebø som dermed snudde i saken.

Han fikk ikke flertall for en slik bruk av pengene, men bystyret enstemmig gikk inn for at lekeplassen skal bygges.