AGDER: Et mye omtalt tema de siste ukene har vært om hvorvidt vannscooter-kjøring skal tillates på Agder. Senest tirsdag i forrige uke gikk politiet ut i Fædrelandsvennen og sa at de kom til å endre praksis og droppe bøtelegging av EU-godkjente vannscootere. Det ble med dette oppfattet som at det ville være fritt fram for bruk av EU-godkjente vannscootere på Agder.

— Dette er forutsatt at førerne overholder reglene for ferdsel på sjøen. De gamle, åpenbart ulovlige scooterne, vil vi bøtelegge som før, sa påtaleleder Nils Anders Grønås til Fædrelandsvennen den gang.

Nå har Miljødepartementet (MD) altså bestemt seg for å opprettholde forbudet mot vannscootere. Ny forskrift ble vedtatt av Kongen i statsråd fredag 22. juni, og vil tre i kraft fra 1. juli.

— Vi får nå en forskrift som opprettholder lovens hensyn til sikkerhet og miljø, samtidig som den fortsatt gir kommunen mulighet til å åpne opp for kjøring der dette ikke kommer i konflikt med disse hensynene, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell i en pressemelding.

Den nye forskriften inneholder et kart over områder der kommunene ikke har lov til å tillate vannscooterkjøring. I disse områdene er miljø- og sikkerhetshensynene forhåndsvurdert, noe som er ment til å forenkle saksbehandlingen for kommunene. Store deler av det omdiskuterte kystområdet utenfor Agder er imidlertid merket med rødt på departementets kart - hvilket betyr at det er områder med sårbar natur hvor det ikke skal kjøres vannscooter.

I Vest-Agder kan det søkes om kjøring i områder som Stolsfjorden utenfor Flekkefjord. I Aust-Agder kan ikke søkes om kjøring i noen områder.

Spørsmålet er imidlertid om politiet på Agder kommer til å ignorere den nye forskriften eller ikke.

LES OGSÅ: Vil ha fritt fram for vannscooter.