EVJE OG HORNNES: Om lag 20 personer observerte ulven løpende i veibanen på riksvei 42 øst for Evje mandag morgen. Rovviltkontakt Harry Normann Thorsen fulgte sporene, og kan nå bekrefte at det er ulv som er sett.

— Jeg er så sikker som jeg kan være uten å ha DNA, sier rovviltkontakten til fvn.no.

- Sto tre meter fra bilen

Det var ved 06.30-tiden at flere bilførere kom over ulven. Den småsprang i veibanen, og forsvant etter hvert til skogs. Da hadde allerede mange folk fått et glimt av den.

Tommy Ågedal, som var på vei mot Arendal fra Evje, fulgte etter ulven rundt 300 meter.

— Til slutt sto ulven bare tre meter fra bilen min. Den var medtatt av reveskabb, og pelsen på bakkroppen var vekk, sa han til fvn.no mandag morgen.

Rovviltkontakt Thorsen ble varslet, og i dagslys fulgte han sporene etter ulven i over to mil.

Ville ikke jage

— Vi fant ikke noe annet enn spor, men disse fulgte vi i to mil. Sporene gikk til Vegusdal, deretter tilbake mot Evje, og videre inn på heia. Men det var ikke noen vits i å jage den innover i snøen. Ulven går langt under i den snøen som er nå, forteller han.

En ulv ble skutt i Lyngdal 8. desember, men Statens naturoppsyn mistenkte i høst at to ulver befant seg på Sørlandet. Nå kan det vise seg å stemme.

— Vi mistenkte at det var to ulver på Sørlandet, men fikk det ikke bekreftet. Nå viser det seg at det er to, men den kan også ha kommet hit i ettertid. Med så mye snø som det er nå, beveger ikke ulven seg over store avstander, men den kan ha kommet før det siste snøfallet, sier Jon-Erling Skåtan i Statens naturoppsyn (SNO).

Kan dø av reveskabb

Ifølge rovviltkontakt Thorsen er det mye som tyder på at ulven har sykdommen reveskabb.

— Den hadde ikke pels på halen. Alle jeg har snakket med sier at ulven hadde skabb. Jeg har snakket med 10 personer som har sett den, og alle sier det samme. Ulven kan ha spist en død rev, eller angrepet en rev, sier Thorsen.

Hvis ulven er syk, kan den bli funnet død i løpet av kort tid.

— Vi vet ikke sikkert at det er reveskabb. Men hvis den er syk, blir det spennende å se hva som skjer. Sykdommen kan ha dødelig utgang, sier Skåtan.

Det er uklart om det vil bli søkt om fellingstillatelse på ulven.