KRISTIANSAND: — Vi startet i Trondheim i slutten av juli, og har trillet nedover Norge nå de siste to ukene, sier Rob Hanson (23)

Sammen med kompisen Ben Hall skal han i løpet av 45 dager tilbakelegge over 3000 kilometer fra Trondheim til Praha i Tsjekkia, og det har de tenkt å gjøre på longboard. Ett brett som er en lengre og mer robust versjon av et skateboard.

— Vi gjør det for veldedighet, og for moro. En venn av oss døde nesten av hjernehinnebetennelse i fjor, og på denne turen skal vi skaffe penger til et fond som arbeider for å hjelpe de som har hatt hjernehinnebetennelse, sier Rob.

(Les mer under bildet)

I farta: De engelske studentene Robert Hanson (foran) og Ben Hall skal i løpet av de neste seks ukene tilbakelegge tusenvis av kilometer på longboard, og til slutt ende opp i Praha, Tsjekkia. FOTO: Line Raaen

Da Fædrelandsvennen møtte gutta i Sørlandsparken denne uka var de på vei fra Kristiansand til Arendal. De vanlige dagsetappene på 70— 80 kilometer går i følge duoen greit så lenge de får i seg litt mat, og det ikke regner.

– Når det regner mister longboardet grepet, så da må man være veldig forsiktig i nedoverbakker eller i krappe svinger, sier Rob, som allerede har fått erfart hvor sleipt det kan være når det regner. Gutta fikk måtte nemlig ta en dags frivillig pause på vei fra Bergen til Stavanger.

— Jeg gikk på trynet og måtte på legevakten for å rense sårene mine, forklarer 23 åringen, og viser frem et skrubbsår i hånden.

— Ryggen min vil du garantert ikke se. For den ser ikke bra ut. Dessuten er den plastret godt.

Gutta reiser lett, og har alt de trenger i en ryggsekk og en liten bag som Ben frakter på et eget longboard som er festet som en liten tilhenger på brettet han sjøl står på.

(Les mer under bildet)

Knall og fall: Noen skrubbsår må man regne med. Her viser Rob frem hånden sin som har fått seg en smell.FOTO: Line Raaen

— Vi sover for det meste på campingplasser, men her i Kristiansand sov vi hos en utrolig hyggelig familie som vi fant via internett, forklarer Ben.

Heller ikke når de kommer frem til Praha har guttene planer om å ta det med ro. Da er det full fart hjem, for å starte opp igjen med studier.

— Da bestiller vi flybillett hjem, og avslutter prosjektet vårt, forklarer Rob før de gir seg i kast med dagens rulle-etappe.