KRISTIANSAND: Historien startet 1. desember i fjor da 19-åringen fikk tak i et VISA-kort som var stjålet fra en Vennesla-kvinne (20). En bekjent mann skal ha oppsøkt henne med kortet og bedt henne om å medvirke til å få ut varer fra forskjellige forretninger. Årsaken til at mannen spurte nettopp henne, var at hun lignet på kvinnen som eide kortet.

Bittelille julaften i fjor gikk hun inn på Expert og Elkjøp-butikkene i Sørlandsparken. På begge butikker opprettet hun handlekontoer i navnet til 20-åringen som eide kredittkortet. Fra Expert fikk 19-åringen med seg varer for 14.379 kroner og fra Elkjøp fikk hun med seg varer for 16.191 kroner.

Dagen derpå gikk hun inn på Lefdal i Sørlandsparken og fikk med seg varer for 11.216 kroner. Hun brukte da et førerkort som legitimasjon. I retten erkjente kvinnen forholdet og forklarte at hun handlet i vinnings hensikt.

En del av varene hun svindlet til seg er blitt funnet og beslaglagt.

Søgne-kvinnen ble også tiltalt for å ha vært involvert i tyveri fra et lagerlokale i Eikeland i Vennesla og fra Vennesla 15. januar. Diverse verktøy, Nintendo Wii, Playstation 3, Guitar Hero og to dvd-filmer ble utbyttet. Samme dag ble en Mercedes Sprinter varebil stjålet.

Kvinnen nektet i retten straffskyld for disse to forholdene. Hun forklarte at hun ikke deltok i tyveriene og kun var passasjer i bilen, og ble derfor frifunnet.

Straffen ble satt til 33 timers samfunnsstraff som må gjennomføres i løpet av 90 dager. Hun må i tillegg betale 23.000 kroner i erstatning til DnB Nor og 8000 kroner i erstatning til Expert.