KRISTIANSAND: – Vi har i dag mottatt brev fra Samferdselsdepartementet om at belønningsmidlene er gjennomgått. Det står at det ikke er noen grunn for å avkorte beløpene i 2011, sier samferdselsrådgiver i ATP-samarbeidet, Bjørne Jortveit, til fvn.no.

Midlene er en del av de 285 millionene som staten lovte regionen for å bedre sykkel— og kollektivtrafikken.

– Vi inngikk avtale med staten i 2009 om 285 millioner kroner. Det ble satt krav for å oppnå full pott hvert år. I 2009 og 2010 fikk vi 80 millioner kroner, og i år får vi 65 millioner kroner i henhold til avtalen, sier Jortveit.Årets midler brukes blant annet på sykkelveier og trafikknutepunkter for buss.

– Ti millioner går til opprustning av hovedsykkelveinettet, 24 millioner kroner som tilskudd til bussdrift i kristiansandsregionen og 30 millioner kroner som er planlagt til å etablere bussknutepunkt, sier Jortveit.

Bussknutepunktene legges til Sørlandsparken, Vågsbygd senter og Rona.

Blant tiltakene som er gjennomført er bussfelt langt Vågsbygdveien og E 39. I brevet fra Samferdselsdepartementet får kristiansandsregionen skryt for sin sykkelsatsing.

Da avtalen mellom kristiansandsregionen og regjeringen ble signert i 2009 sa statssekretær Erik Lahnstein at målet med tildelingen av de såkalte belønningsmidlene var å styrke kollektivtransporten og å bedre miljøene i storbyområdene.