AGDER: De rød, blå og hvite politibilene med riksvåpenet skal i løpet av de neste årene få ny uniformering. I fremtiden blir politibilene gule, sorte og hvite.

De første politibilene med ny uniformering er nå på vei ut til viktige oppdrag i Agder politidistrikt.

— Det er Mercedes Vito A2-utgaver, som er standard majebil, som nå skal ut flere steder, bekrefter fungerende materiellsjef i Agder politidistrikt, Alf Fjeldsgaard, til Fædrelandsvennen.

Dette er en av de nye politibilene i Agder politiet. Denne cellebilen skal løse oppdrag i Arendal. Foto: Morten Boswarva

— Bilene kom i forrige uke og blir nok tatt i bruk denne uken, sier Fjeldsgaard.Politistasjonene i Arendal, Grimstad og Søgne får nå helt ny politibiler. Setesdal og Flekkefjord får også biler med ny uniformering, selv om disse bilene ikke er helt nye.

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, bekrefter til Fædrelandsvennen at den nye politibilen er satt i aktiv tjeneste. Den gamle politibilen ved lensmannskontoret hadde kjørt over 343.000 kilometer da den ble tatt ut av tjenesten. Bare i fjor ble den reparert for 127.500 kroner.

Dette er en av de nye politibilene i Agder politiet. Denne cellebilen skal løse oppdrag i Arendal. Foto: Morten Boswarva

Prisen på de ny cellebilene er ifølge Politiets data— og materielltjeneste på opp mot 1,2 millioner kroner per bil. De nye politibilene skal være mer synlig i trafikken og det skal øke sikkerheten på veiene.- Økt synlighet gir bedret sikkerhet. Sikkerhet var den viktigste faktoren i arbeidet med den nye dekoren, sa avdelingsdirektør Signe M. Amundsen i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) til Fædrelandsvennen tidligere i år.