KRISTIANSAND: — Over halvparten av snøen vil smelte før nyttår, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt, som likevel råder folk til å ta en runde med Sørlandsskuffa etter det siste snøfallet.

— De som ikke har måket ennå, bør skynde seg ut nå. Snøen vi har fått mye av vil pakke seg sammen og bli våt og tung. Det betyr også dårligere skiføre, bemerker Eriksen.

Regn og sludd i dag

Etter de første morgentimene første juledag venter statsmeteorologen overskyet vær og nedbør.

— Det kommer inn et nytt værsystem fra vest. Først på dagen blir det moderate nedbørsmengder. Så kommer det litt mer etter hvert. I beste fall blir det regn og sludd på kysten, våt og tung snø litt lengre inn i landet. I høyden venter vi tørr og fin snø, sier Eriksen.

— Men det blir rolige vindforhold, for en gangs skyld. Vi venter sør-sørøstlig bris, sier han.

Mildvær og regn i vente

— Jeg blir ikke overrasket hvis det blir helt grønt igjen nå. Over halvparten av snøen vil smelte før nyttår. For det blir skikkelig mildvær. De høyeste temperaturene i Kristiansand får vi tidlig fredag og natt til lørdag - helt opp til fem-seks plussgrader. Til og med Hovden vil få plussgrader, selv om det generelt er minusgrader der. På Kjevik blir det plussgrader fra og med tirsdag. Noe synkende temperaturer torsdag. Men så kommer mildværet for fullt fredag. Da vil temperaturen holde seg over null fram til tidlig neste uke. De nærmeste ti dagene er det kun torsdag det blir noe kjøligere, sier Eriksen.

God jul

HILSER GOD JUL: Statsmeteorolog Bjart Eriksen ønsker god jul til familie og venner i Kristiansand Foto: Amund Hestsveen (Arkiv)

— I grove trekk kan vi si at nedbøren vil bli hvit nord for Åseral, og at den kommer som regn sør for Åseral. Temperaturene vil variere mye, slik at det kommer både snø og regn fra kysten til Hovden. Men det er vanlige nedbørsmengder vi snakker om, ikke spesielt mye, sier Eriksen, som ønsker familie og venner i Kristiansand en god jul.