GLASSKÅR I HODET: Torkild Strandvik måtte sy flere sting etter å ha fått glasskår i hodet. Foto: Ingrid Michalsen

OSLO: – Jeg står ved Deichmanske bibliotek og ser bort på regjeringskvartalet og ser på gardiner som flagrer fritt ut fra bygningene. Det er knapt ett glass igjen i bygningene, forteller fvn.no’s reporter Ingrid Michaelsen som er i Oslo.

Det står masse folk og tar bilder ved sperringene, men folk respekterer politisperringene. Det står også åtte ambulanser i området i tillegg til flere politibiler.

— Hørte et vanvittig høyt smell

Torkild Strandvik fikk et ti centimeter stort kutt etter å ha fått glasskår i hodet. Foto: Ingrid Michalsen

Situasjonen i Oslo sentrum er uoversiktlig og kaotisk, politiet sperrer av stadig større områder rundt Youngstorget og regjeringskvartalet. Ved et gatehjørne i Torggata, like ved Youngstorget, møter Fædrelandsvennen Torkild Strandvik i pasientskjorte og med bandasje på hodet. Han var på jobb i Venstres hus på Youngstorget da bombene gikk av.– Jeg hørte bare et vanvittig høyt smell, takplatene ramlet ned og vinduene knuste, forteller Strandvik, som jobber som organisasjons – og valgkampsekretær i Venstre.

Så ut som en krigssone

Han rømte raskt ut fra kontoret i 2. etasje og løp ut på gata. Da kjente han det blødde fra hodet.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg kom ut, det så ut som en krigssone. Det var helt kaotisk, det rant blod fra hodet mitt og jeg ble sendt av ambulansepersonell til legevakta, forteller Strandvik.

Han hadde et ti centimeter dypt kutt i hodet fra et glasskår og måtte sy flere sting. Han kom ellers uskadet fra episoden.

– Jeg tror de fleste kollegene mine er uskadet, men jeg vet ikke hvordan det gikk med folk i byggene rundt, sier Strandvik.

— Trodde det var en gasseksplosjon

Eivind Wittemann kommer opprinnelig fra Kristiansand, han og sønnen Benjamin var hjemme i leiligheten på Grünerløkka da det smalt.

– Vi hørte et voldsomt smell og så bare at vinduene dirret. Jeg trodde kanskje det var en gasseksplosjon, forteller Wittemann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eivind Wittmann og sønnen Benjamin på Grunerløkka. Foto: Ingrid Michalsen

Han og sønnen tok turen ned til Oslo sentrum i går. Wittemann har selv jobbet i regjeringskvartalet og har vanskelig for å begripe det som har skjedd.– Vi kunne vært i byen, tenk på alle de tilfeldig forbipasserende som har gått forbi, sier Wittemann.

— Kom et gigantisk smell

Aware Abbasi sto inne i konditoriet da alle vinduene knuste. Foto: Ingrid Michalsen

Aware Abbasi jobbet i et konditori ved Bernt Ankers gate og sto inni butikken med en kunde da det smalt.

– Det kom et gigantisk smell og alle vinduene falt i knas, sier han til fvn.no.

Heldigvis ble ingen i eller rundt butikken skadet av eksplosjonen.

— Ufattelig å tenke på

Arild Wiik var i leiligheten sin i Mariboes gate, som ligger rett ved Stortingsgata da den første bomben gikk av.

– Det klirret i glass, og jeg var helt i sjokk. Det er først nå at alvoret synker inn. Det er ufattelig å tenke på hvis det var et terrorangrep, forteller han.

Politiet har bedt publikum i området trekke enda lengre vekk og utvidet sperringene med begrunnelse i at de er alt for nærme åstedet.