KRISTIANSAND: Sørensen nevner Lagmannsholmen og Silokaia som eiendom havna kan selge for å ha penger til erstatning.

— Havna vil kunne håndtere et betydelig erstatningsbeløp. De sitter på store verdier som de kan frigjøre for å møte et erstatningsbeløp, sier Sørensen.

Det er allerede vedtatt at havneaktiviteten både på Silokaia og Lagmannsholmen skal flyttes. Silokaia skal utvikles med boliger, og politikerne er forespeilet en fortjeneste på mellom 200 - 600 millioner. Pengene skal gå til å utvikle havn i Kongsgårdsbukta.

Men nå kan de altså gå til Fjord Line i stedet. Politikerne frykter konsekvensene:

— Det vil bety at inntjeningen til havna blir mindre og at det vil ta lengre tid å realisere planene på Vige, sier Harald Hageland (SV).

Ikke bykassa

Per Sigurd Sørensen satt i formiddag i møte med rådmann Tor Sommerseth for å diskutere dommen som slår fast at Kristiansand havn må betale erstatning til Fjord Line. Etter dette møtet er han klar på at eiendomssalg er den beste løsningen hvis regningen blir så stor at de ikke kan ta den på den vanlige driften.

— Uansett må havna håndtere dette inne de rammene de har. De kan ikke bli slik at bykassa må ut med penger som skulle ha gått til andre kommunale formål, sier Sørensen.

— Hvilke eiendommer er det snakk om?

— De sitter på hele Silokaia og Lagmannsholmen. Her ligger det betydelige verdier som kan realiseres, sier Sørensen.

Støtter salg

Per Sigurd Sørensen får støtte fra Frp. Gruppeleder Tor Utsogn mener havna må ta konsekvensen av sine egne vedtak og selge det som trengs for å betale erstatning.

— De kan selge både bygg og eiendom og kun beholde det som er absolutt nødvendig. Dette kan bli konsekvensen hvis de må ut med et stort beløp, sier Utsogn som også håper at det nå blir forhandlinger. Det samme mener ordfører Per Sigurd Sørensen.

Fjord Line har sagt seg villige til å forhandle. Det samme har havnedirektør Stein E. Haartveit. Havnestyrets leder, Terje Frigstad, er på ferie i Danmark og har ikke svart på noen henvendelser i saken.