KRISTIANSAND: I god sabeltannsk tradisjon er Kjuttaviga, Abra og grusomme Gabriels skatt blant ingrediensene når Kaptein Sabeltann og hans menn skal målbinde publikum.

Forestillingen er ny av året og har premiere i Kristiansand Dyrepark i kveld. I går var det generalprøve fylt med parkansatte, deres familier og venner på tribunen.

Alt er ikke perfekt

Mannen bak Kaptein Sabeltann, Terje Formoe, analyserte i går kveld generalprøven og mener at det fortsatt er mye å jobbe med.

– Jeg tenker at vi er på vei. Det er alltid slik med generalprøve. Det er litt småklikk her og der. Vi ser at det er noen småting vi må justere, men egentlig er det en lettelse. En generalprøve skal ikke være perfekt, sier Formoe.

Blant problemene som ble oppdaget under generalprøven var at mikrofonen festet på rollefiguren Pinky ikke fungerte.

– Vi har litt over to uker til å prøve inn forestillingen og da sier det seg selv at vi må spille, spille og spille, og da vil det gli bedre. Dette har jeg vært gjennom før og vet det at når vi har spilt litt, så vil den sitte bedre og bedre, sier Formoe.

Jublet etter forestillingen

De 2700 gjestene i amfiet i Kjuttaviga symboliserte at de var godt fornøyd i form av jubel og kraftig klapping etter at den halvannen time lange forestillingen var avsluttet.

— Det var veldig bra, sier Oskar Åsen, og får støtte av Mona Isaksen Åsen: - Det var kjempegøy. Vi var her i fjor også og det er kjempegøy.

Årets forestilling har fått navnet ”Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet” og avslutter triologien etter ”Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt” og ”Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya”.

Forestilling er den 21. i rekken. Totalt har 1,1 millioner personer løst billett for å se sjørøverkapteinens historier og det er dermed den desidert mest sette forestillingen i sitt slag i Norge.

Se klipp fra forestillingen og hør reaksjoner i videoen øverst i saken!