Etter at en skade satte sprinteren Tyson Gay utenfor i det amerikanske mesterskapet, som også var VM-uttak, krever hun at amerikanske friidrettsledere ser på de rigide uttakskriteriene med nye øyne.Tyson Gay kunne ikke fullføre 100 meteren i det amerikanske mesterskapet, og dermed kommer han heller ikke til å løpe i VM. Verden blir snytt for superduellen mellom Usain Bolt og Gay på 100 meteren, og det synes Richards er for dårlig.

— Jeg mener de to beste i uttakningskonkurransene bør være sikret VM-plass, men det bør holdes en plass ledig, slik at løpere som er skadet eller viser kjempeform like før mesterskapet (VM og/eller OL) starter kan få mulighet til å bli tatt ut, sier Sanya Richard.

Tyson Gay har den raskeste 100 meteren i verden denne sesongen, men likevel kommer han helt sikkert ikke til å løpe i VM.

— Det er klart det er synd at Tyson Gay ikke stiller, for det gjør VM-showet dårligere, men for oss andre er det en fordel at en hard og sterk konkurrent blir borte, sier Christoph Lemaitre, den raskeste europeiske sprinteren i en kommentar. (©NTB)