LILLESAND: Politiet i Lillesand etterlyste gjerningspersonene, som ble fotografert av overvåkningskameraene på Kiwi Tingsaker, internt i politiet etter episoden forrige onsdag.

Mandag morgen fikk de svar fra Telemark.

— Vi har fått respons på en hendelse i Seljord, som nærmest er identisk med den her i Lillesand, forteller politibetjent Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannskontor.

Spurte om veien

Lørdag 19.juni skal en kvinne og en mann ha stoppet på en rasteplass langs E134 i Telemark. Der skal de ha spurt en annen kvinne om veibeskrivelse til et sted på Vestlandet.

— En ung dame kom bort til fornærmede med et kart og spurte om hjelp. Mens de snakket, var mannen inne i bilen til fornærmede og stjal en veske, sier Saanum.

Da gjerningspersonene senere forsøkte å ta ut penger i en minibank, ble de fotografert av overvåkningskameraet. Personene på bildet er sannsynligvis de samme som ble avbildet i Lillesand.

— Beskrivelsen av bilen de kjørte stemmer også godt overens i begge hendelsene. Personene blir beskrevet som østeuropeere, opplyser politibetjent Saanum.

Opplysningene fra Telemark bekrefter politiets mistanke om at dette er tyver som er på kriminell turné i Norge.

— De er ekstremt mobile og flytter seg hele tiden, sier Saanum.

Utfordrene saker

Krogseth Eilefstjønn etterforsker saken i Telemark. Hun sier de omreisende kriminelle er en stor utfordring for politiet.

— Helt klart. De har ikke noe fast tilholdssted og reiser rundt i hele landet, sier Eilefstjønn.

— Det er derfor viktig at politidistriktene samarbeider, slik at vi får stoppet disse.

Politiet vet ikke identiteten til gjerningspersonene og er fortsatt interessert i tips fra publikum. De henstiller også folk til å være på vakt, ved slike forespørsler fra ukjente personer.

— Man bør ha en sunn skepsis til denne typen henvendelser, uten å være uhøflig. Å bruke kart og veibeskrivelse som avledning er en vanlig fremgangsmåte for slike tyverier, sier Leif Ole Saanum.