Hovden skisenter

De siste dager har det kun kommet et florlett dryss med puddersnø, men med sol i dag gir det fine forhold i bakkene. Alt er åpent med unntak av et par krevende løyper som trenger mer naturlig snø, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Johan Olav Brakestad, til fvn.no.

-Natt til lørdag og lørdag ventes litt snø, men ikke kompakt skydekke så lysforhold burde bli bra. Det er heller ikke meldt mye vind.

Når det gjelder langrennsforholdene kjøres det opp 60km hver dag, men på høyfjellet blåser de uansett fort igjen. 15km løype er alltid oppkjørt.

Fredag og lørdag arrangeres SB Playground – årets store jibbekonkurranse.

Bortelid skisenter

Det er kommet ca.10cm nysnø, noe som gjør forholdene i bakken meget bra, melder John Thoralf Kjetså ved Bortelid skisenter.

45km langrennsløyper er også kjørt opp.

Denne helg er der ingen spesielle arrangementer her, men bytte fra danske til norske vinterferiegjester.

Brokke alpinsenter

Ca. 25cm nysnø gir flotte forhold og nok snø til å holde alt åpent til helga, rapporterer daglig leder ved Brokke alpinsenter Jan Wojtaszek.

Brokke alpinsenter lover fine forhold og Big Jump konkurranse. (Foto: Brokke Alpinsenter AS)

20km langrennsløyper holdes preparert.

Lørdag kl 13.00 arrangeres Big Jump, hoppkonkurranse for ski og brett. – Det blir stor tilstelning med musikk, dommere og kommentatorer. Meget publikumsvennlig, sier Jan Wojtaszek til fvn.no.

Tveit skianlegg

— De siste dager er det kommet i alle fall 20cm puddersnø, og vi venter mer. Det er kjempeforhold i bakken, nypreparert og fint, kan ikke få det bedre, sier en fornøyd Anders Hodne ved Tveit skianlegg.

Nytt tilskudd er BigJump (hopp).

Ljosland skisenter

Det har både snødd og blåst en del de siste dager. Snødybde på ca 95cm, melder Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter. Her satses det på vær og siktforhold til å holde bakker åpne fra 10-16 i helga.

-Det kjøres opp 20km langrennsløyper, og tillater vær og vind dette kjøres det opp 20km i tillegg til dette, sier Gunvor Ljosland.

Lørdag kveld holdes varmestua åpen for ungdom hvor det vises film på storskjerm.

Eikerapen skisenter

Daglig leder ved Eikerapen skisenter rapporterer om 40cm nysnø og en snødybde på 1m. Det gir flotte forhold for både terreng og vanlig kjøring. Det er også kommet nok snø til å preparere langrennsløyper foran helg.

Fidjeland skitrekk

-Lite natursnø, sier Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland skitrekk. Barne-og hovedtrekk holdes åpne med kunstsnø og litt ny puddersnø.

Tjørhomfjellet og Ålsheia

Daglig leder Ole Johan Tjørhom melder om snømangel. Kun 5cm nysnø gjør at kun hovedtrasè er åpen med kunstsnø, og ingen langrennsløyper er preparert.

Ådneram skitrekk

-Vi har fått lite natursnø ca 20cm, men forholdene på kunstsnøen er fine, forteller Ånen Ådneram, daglig leder ved Ådneram skitrekk. Ellers kan han melde om 12-15 km løyper for langrenn.

Vegårshei ski og aktivitetssenter

Med 30-40cm nysnø er forholdene i Vegårshei de aller beste.

-Alpin og akebakke er preparert. Vi kjører også opp turløyper på 4 + 8 + 12km gjevnlig, sier Aud T. Vegerstøl.

Lørdag kveld er det oppvisning på snowboard. Ellers kan snowboardere bruke både rail og hopp i helga.