FLEKKEFJORD: — Klokken tre i natt fikk vi melding om at et tankskip på rundt 85 meter hadde fått motorstopp cirka 20 nautiske mil sørvest for Lista, opplyser skipper på redningsskøyta ”Peter Henry von Koss”, Lars G. Solvik, til fvn.no.

På grunn av tankbåtens posisjon tok det rundt to timer før redningsskøyta kom seg ut til stedet.

— Etter hvert som vi nærmet oss ble været bare dårligere og dårligere. Det var full storm og seks meter høye bølger i området, forteller Solvik.

Vurderte å avbryte

Da de endelig kom til stedet gjorde den kraftige sjøen jobben med å få slepa i om bord i tankbåten vanskelig.

— Vi brukte nesten en time for å få festet slepa. Det var faktisk så dårlige forhold at jeg holdt på å avbryte på grunn av sikkerheten. Det var tungt å manøvrere båten, men heldigvis klarte vi det til slutt, sier skipperen.

Flekkefjord

Siden redningsskøyta ”Peter Henry von Koss” ikke er en slepebåt, kunne ikke turen innover mot land gå i høyere fart enn tre knop.

— Dette er jo i snaueste laget, så vi bestemte oss for å taue den inn til Flekkefjord i stedet for Egersund, hvor vi egentlig hører til, sier Solvik.

Da fvn.no var i kontakt med ham klokken 12.40 hadde de kommet inn i roligere farvann like på utsiden av Flekkefjord.

— Vi har nå fått assistanse av en slepebåt og har kontroll på situasjonen. Men det har vært en strabasiøs tur, opplyser han.