KRISTIANSAND: — Den øker vel åtte millioner neste år. Det er så, menderetter går den ned. Det er historisk det vi har fått til. For første gang på20 år vedtas et budsjett hvor eiendomsskatten skal ned, sier Frps Tor S.Utsogn.

Det er en sannhet med modifikasjoner. For kuttene de borgerlige skryter av er pååtte millioner, altså det samme som den øker neste år. Når fireårsperioden erute betaler du altså akkurat det samme som nå, omtrent

Kuttene i 2013 er på 27,77 kroner pr eiendom, cirka.

— Vi kutter. Vi har hele tiden kommunisert at kuttenebegynner fra 2013. Tidligere bystyrer vedtok en opptrappingsplan. Vi griperikke inn i den, men begynner å kutte deretter. Du må ta utgangspunkt i 2013,sier ordfører Arvid Grundekjøn.

- Men budsjettet er for 2012 til 2016. Og pluss åtte minusåtte er da null, ordfører?

— Du må ta utgangspunkt i 2013. Da begynner eiendomsskatten ågå ned, svarer han.

Budsjettmøte t i Kristiansand bystyre er en maraton-øvelse.Møtet varer fra ni om morgenen til vel seks om kvelden. Formiddagen har gåttmed til ti gruppelederes innledningsforedrag.

Til nå har debatten handlet om fire flertallspartier somskryter uhemmet av eget budsjett, og seks partier som er kritiske til den nyeblå utviklingen i byen.

Bystyret fortsetter fra klokken 14 og utover med debatt om hverenkelt kommunal sektor.