TILFREDSE: Innehaver Jan Atle Ytterdahl og gjest Bjørn Karlsen på "8th Avenue Bar & Supper Club" er begge godt fornøyde med at Obama får fortsette som president. Foto: Torbj rn Witz e

FARSUND: — Det er ikke fritt for at presidentvalget de siste ukene har vært det store samtaleemnet rundt kaffebordene, sier innehaver Jan Atle Ytterdahl av utestedet "8th Avenue Bar & Supper Club" i Vanse.

TILFREDSE: Innehaver Jan Atle Ytterdahl og gjest Bjørn Karlsen på "8th Avenue Bar & Supper Club" er begge godt fornøyde med at Obama får fortsette som president. Foto: Torbj rn Witz e

Da Fædrelandsvennen var innom onsdag ettermiddag, var Bjørn Karsen eneste gjest. I likhet med Jan Arve Ytterdahl er han godt fornøyd med at Barack Obama ble gjenvalgt som USAs president.

— Nå får han sjansen til å gjennomføre en helsereform som jeg mener er helt nødvendig og vil være bra for det amerikanske folket. Hos oss tar vi det som en selvfølge at det skal være mer eller mindre gratis å få legehjelp uavhengig om en har tegnet kostbare helseforsikringer, sier Bjørn Karlsen.

Mange av de faste gjestene på det svært amerikansk-inspirerte utestedet i Vanse har selv bodd eller har familie og venner i USA. Jan Atle Ytterdahl har inntrykk av at de fleste håpte på fire nye år for Obama i Det hvite hus.

— Det er nok likevel slik at en del av våre litt eldre gjester har vært mer opptatt av den politiske situasjonen i USA tidligere. Selv om mange nok heiet på Barack Obama denne gangen, tror jeg ikke de ville tatt det så tungt om utfallet av presidentvalget hadde blitt et annet, sier Jan Atle Ytterdal.

OBAMA-FAN: Ekspeditør Sissel Kroslid ved den amerikanske butikken Trunken i Vanse har inntrykk av at de fleste kundene håpte at Obama skulle vinne presidentvalget. Foto: Torbj rn Witz e

Gaten som det amerikansk-inspirerte spisestedet i Vanse ligger i heter Brooklyn Square, og her ligger også butikken Trunken som har spesialisert seg på amerikanske varer. I går var de ansatte i ferd med å rydde fram amerikanskinspirert julepynt. Ekspeditør Sissel Kroslid er også Obama-fan.

— Barack Obama overtok styringen på et vanskelig tidspunkt, og han fortjente og vil nok også trenge fire nye år for å kunne innfri flere av sine valgløfter. Det har jeg inntrykk av at de fleste av kundene våre mener han burde få sjansen til å gjøre, men nå er det ikke slik at alle som kommer inn i butikken de siste ukene har snakket om eller diskutert presidentvalget, sier Sissel Kroslid og ler.