Flammene sto ut av komplekset som er like ved det populære alpinanlegget på Bortelid. Foto: Fvn-tipser
Etterslukkingen vil fortsette utover natten. Foto: Erlend Olsbu
Brannvesenet prøvde lenge å få kontroll på brannen. Foto: Erlend Olsbu

ÅSERAL: Det brant lenge kraftig i leilighetskomplekset ved skianlegget på Bortelid.

— Det er et leilighetsbygg som står i full fyr, men etter det vi vet så skal det ikke være fare for folk, meldte operasjonsleder ved Agder politidistrikt Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Halvparten av leilighetskomplekset er totalskadet. Vi gjør nå alt for å stoppe brannen på midten og angriper den fra to sider pluss på toppen, sa overbefalsvakt Torbjørn Høyland ved Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen klokken 18.10.

Etterslukking gjennom natta

Brannvesenet drev gjennom kvelden med etterslukking på stedet og seks mann vil fortsette slukkingen gjennom natta.

Politiførstebetjent Dag Hovden forteller tilFædrelandsvennens reporter på stedet at en person er sendt med ambulanse tilsykehus med røykskader. Denne personen skal være tilknyttet leiligheten sompolitiet tror brannen startet i.

— Det er uklart om han var inne i leiligheten da brannenstartet. Vi har fortsatt ikke fått snakket med han, sier Hovden.

Operasjonsleder Over Austenaa melder at også et barn ble sendt til sykeshus for sjekk etter å ha fått i seg mye røyk.

Fire leiligheter totalskadet

Fire av leilighetskompleksets totalt ni leiligheter ertotalskadet. De totalskadede leilighetene er fordelt på to plan og minst én avdem er mer eller mindre tilintetgjort. De resterende fem leilighetene ser uttil å ha sluppet unna flammene, men skal alle ha røykskader.

Politiet vet fortsatt ingenting om årsaken til brannen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 16.21. Totalt 5 biler fra Brannvesenet Sør er på stedet og rundt 20 mann jobber for å slukke brannen.

Det er brannmannskaper fra Mandal, Åseral, Eiken og Byremo på stedet.