KRISTIANSAND: — Jeg har over tid bygget opp et godt samarbeid med Peder Olsen, som har vært opptatt av å ivareta Sørlandet sykehus. Sånn sett beklager jeg umiddelbart at det er brudd i denne samarbeidssituasjonen. Bortsatt fra det forholder jeg meg til dette, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, til Fædrelandsvennen.

Peder Olsen har vært styreleder for Ahus, Vestre Viken og Sørlandet Sykehus. I dag ble det via Dagens Næringsliv kjent at helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) fjerner styrelederne ved sju sykehus i Helse Sør-Øst. Kun to sykehus får beholde sine styretopper i regionen.

— Har ivaretatt Sørlandet sykehus

Ifølge Dagens Næringsliv er grunnen til byttet at det er stilt spørsmål med at ansatte i helseforetakene er styreledere i sykehusene.

Bak ligger avsløringene om farefull lav bemanning med Akershus Universitetsykehus (Ahus). Debatten har gått på om styrelederne representerer eierne, helseforetakene - hvor de er ansatte, eller sykehusene - hvor de er styreledere.

— Jeg er trygg på at i den tiden Peder Olsen har fungert som styreleder, har det vært med full integritet. Han har ivaretatt Sørlandet sykehus inn mot Helse Sør-Øst, sier sykehusdirektør Jan Roger Olsen til Fædrelandsvennen.

- Må fortsette integrasjon

Han ble selv orientert i går om fjerningen av Peder Olsen av administrerende direktør i Helse Sør- Øst, Bente Mikkelsen.

- Hva blir de viktigste utfordringene for en ny styreleder?

— Han eller hun må se helheten for Sørlandet sykehus og jeg håper vi kan videreføre den gode utviklingen vi har opplevd på Sørlandet de siste årene. Og fortsette arbeidet med integrasjon på tvers av fylkesgrensene, sier Jan Roger Olsen til Fædrelandsvennen.

— Jeg håper at vi får til et mindre fokus på økonomi, og økt fokus på kvalitet i tjenestene og pasientsikkerhet, sier sykehusdirektøren.