LILLESAND: I kjelleren på Arken kulturhus er lysene dempet og rødskjæret i dem skimter bort på plakatene i rommet. Lettkledde damer pryder veggene, og fra mikrofonen leser Jørund Flaa fra Asbjørnsen og Moes ”Erotiske folkeeventyr”, på nynorsk.

— Nå skal dere få høre om jenta som skulle akte vel på møydommen sin, sier Flaa.

I kjelleren er alle sitteplassene okkupert av nærmere 30 besøkende, og latterkulene kommer rett som det er.

— Altså, dette er ikke akkurat det vi leser i ”Vi menn” eller ”Cupido”. Mye av dette er litteratur som ble skrevet ned på 1400-tallet og det er nokså brutalt til tider, forteller Flaa.

Bedre enn standup

En som har tatt turen med vennegjengen for å få med seg høytlesingen, er lillesanderen John Martin Fjeldal.

— Det er ikke først og fremst det erotiske vi er her for, men Jørund. Han er en utrolig underholdende fyr, og vi vet han vil gi et godt show, forteller han.

Fjeldal synes det et stilig at erotisk høytlesning er en del av kulturnatta i Lillesand.— Det blir som et alternativ til standup-show, og forhåpentligvis mye bedre. Med Jørund bak mikrofonen er man garantert et godt show, sier Fjeldal.

Selvskrevne noveller

Applausen ruver og nok en gang har Flaa lest et eventyr som falt i smak hos publikum. Flaa fikk forespørselen om å bidra på kulturnatta en kveld han ikke var fullstendig edru, og det var først da han så sitt eget navn på plakaten han forsto hva han hadde sagt ja til.

— Da begynte jeg å forberede meg og fordype meg litt. Jeg kan jo ikke si at jeg er noen ekspert på erotiske noveller, sier han.

Som medlem i lillesandsbandet Susie & the Spuds, har det blitt mye kjøring gjennom sommeren og høsten, og for å ha underholdning på veien har bandet både lest og diktet opp erotiske noveller.

— Det var slik det hele begynte, og så ble det som regel jeg som sto for lesingen, og helt sikkert derfor jeg sitter her i dag. Men det er en uhøytidelig tone over det hele, forteller han.