LILLESAND/IVELAND: — Jeg tror alle Arbeiderparti-medlemmer og velgere i våre fire kommuner ble svært skuffet over å høre Raymond Johansens uttalelser, sier leder Gro Bråten i Lillesand Arbeiderparti.

Det var under Arendalsuka, for tre uker siden, at partisekretær Raymond Johansen sa følgende til Fædrelandsvennen:

– Vi kan ikke tillate at fire kommuner i Aust-Agder får flytte over til Vest-Agder. Da blir Aust-Agder et altfor lite fylke. Det blir som å slå sammen Agderfylkene via bakveien. Vi skal ha respekt for folkeavstemningen i Aust-Agder, der et betydelig flertall sier nei til fylkessammenslåing.

Har sendt brev

Dette falt ikke i god jord blant hans partifeller vest i Aust-Agder.

I dag sendte lederne i Lillesand og Iveland Arbeiderparti et brev til Ap-toppen.— Vi beklager at du har gått ut med et standpunkt i en kontroversiell sak, uten at det er drøftet med partifeller i de kommunene som har søkt overgang. Det har vakt oppsikt og skuffelse blant våre medlemmer og velgere, skriver lokalpolitikerne.

Inviterer til møte

Videre inviterer de Johansen til å møte lokallagene i Lillesand, Birkenes, Evje og Hornnes og Iveland innen kort tid.

— Når vi registrerer disse standpunktene hos partiledelsen, er det viktig at vi kommer på banen. Vi må sikre oss en kanal inn for å fremføre våre synspunkter, sier Gro Bråten. ?

- Tror du ikke Raymond Johansen har satt seg godt nok inn i saken?

— Det er jo det som er vanskelig å vite. Det er helt sikkert mange av dem som vil ha fylkesgrensen som den er i dag, som har kommunisert sine meninger. Da er det viktig at vi kan bidra til å balansere det bildet, sier Bråten.