KRISTIANSAND: Toget skulle ha gått klokken 10.32, men sto fortsatt på stasjonen klokken 11.20. — De måtte bytte tog i natt. Det vil bli rundt 43 minutter forsinket ved ankomst til Oslo S, sier pressevakt i NSB, Jeanette Fagerli-Kuaino.

Etter ruteplanen skulle toget gått fra Kristiansand klokken 14.05 og vært fremme i Oslo klokken 18.58. Øvrige tog har gått etter ruteplanen.

Se oppdaterte ruteplaner hos NSB.

Trær som er blåst ned over toglinjer og ras som har blitt utløst på grunn av ekstremværet Dagmar, fører til store problemer for Jernbaneverket, melder NTB i morgentimene.

Superspeed avlyser

Jernbaneverket melder om flere strekninger som søndag kveld og natt til mandag ble stengt på grunn av uværet.

Sørlandsbanen var i formiddag stengt mellom Nordagutu og Nesvatn, men er nå åpnet igjen.

Ekstremværet «Dagmar» i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag er blant de ti sterkeste stormene som har rammet landet vårt de siste 30 årene, og uværet har hittil gjort store ødeleggelser.

Det samme har ekstremværet «Cato», som rammet litt lenger nord i Norge.

Ekstremværet har skapt trøbbel for reisende over nesten hele landet.

I går ble avgangen med Superspeed mellom Kristiansand og Hirtshals kansellert. I ettermiddag ble det klar at også ettermiddagens seilas måtte avlyses, på grunn av vanskelige værforhold i Hirshals.

Her finner du oppdaterte driftsmeldinger fra Color Line.

Mange fly sto på bakken

Særlig vestlandet ble rammet av det voldsomme uværet, og været gjorde at det flere steder var for risikabelt å fly.

Men siden 1. og 2. juledag er rolige dager med få flyavganger, har det ikke vært kaos i flytrafikken. Selv på vestlandet som ble hardt rammet av uværet, har mesteparten av flytrafikken gått som normalt.

- I julen har vi få avganger, men den eneste planlagte avgangen fra Ålesund 1. juledag ble innstilt på grunn av været. Siden det verste været nå er over, regner vi med at flytrafikken vil gå som normalt i dag, sier lufthavnsjef Tor Hånde ved Ålesund lufthavn Vigra.

Også andre steder har uværet skapt problemer, og flere piloter valgte i går å lande på alternative flyplasser landet rundt på grunn av kraftig sidevind.

Flyselskapene gjør nå sitt beste for å få alle reisende i luften, men få og fulle fly vil gjøre det vanskelig å få plass til alle reisende som er værfaste grunnet tog- og båtkanselleringer, samt stengte veier.

På Avinors nettsider kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Opprydding på veiene

Også Statens Vegvesen melder om stengte veier grunnet ustabilt vær og høy sjø.

Mange steder er veiene også stengt grunnet opprydningsarbeid, så bilistene må flere steder smøre seg med tålmodighet når de skal hjem fra juleferie.

Europavei 6, 10, 16 og 18 er rammet, samt riksvei 7, 13, 15 og 52.

Du kan lese de oppdaterte veimeldingene her.