AGDER: Tidligere i dag gikk valgkomiteen i KrF ut med melding om at de ikke nominere Hansen til posisjonen som nestleder i partiet.

– Vi har ikke innstilt henne, så personlig tror jeg at det var klokt. Jeg tror en del folk på Sørlandet ville vært urolig dersom hun ble nominert selv om hun har kvaliteter som vi har bruk for. Det er viktig med en leder som samler partiet, sier Ove Gundersen, fylkesleder for KrF i Aust-Agder, til fvn.no.

Går inn for Eriksen

Fylkespartiene i begge Agder-fylkene har gått inn for å vrake Hansen og går samtidig inn for Eriksen som en av partiets to nestledere.

– Røster i partiet har sagt at det ikke er plass til begge to. For å få kontinuitet i ledertrioen, kan hun få en lettere vei inn, sier Gundersen.

Vil ikke ha Hansen

Også i Vest-Agder KrF registreres valgkomiteens melding.

– Vest-Agder KrF har spilt inn at vi ikke ønsker henne i partiledelsen, i likhet med andre fylkeslag, så jeg er ikke forbauset. Vi har spilt inn Dagrun Eriksen som kandidat, sier Torhild Brandsdal, Vennesla-ordfører og fylkesleder i Vest-Agder KrF.Brandsdal ønsker ikke å kommentere hvorvidt vrakingen av Hansen bidrar til å skape ro i partiet.

Ikke garantert plass

30. januar skal valgkomiteen være ferdig med sitt arbeid. Først da blir det klart om Dagrun Eriksen får plass på valgkomiteens liste.

– Vi arbeider for en helhetlig og samlende løsning. Hansen er dessverre ikke en del av denne løsningen. Om Eriksen er det, vil jeg ikke kommentere nå, sier komiteens leder Anne Marie Jøranli til NTB.

På partiets landsmøte til våren overtar Knut Arild Hareide som partileder etter Dagfinn Høybråten. Hareide avviser at Hansen er ferdig i partiet.

– Hun er en politisk kapasitet som partiet har bruk for, sier Hareide til NTB.

Si din mening i debatten under bildet!

Inger Lise Hansen (t.v.) vrakes som nestleder i KrF. Dagrun Eriksens skjebne er ennå ikke avklart. FOTO: Scanpix. Foto: Scanpix