FARSUND: Ti ganger tidligere er mannen, bosatt i Lindesnes, dømt. Fylleskjøring og kjøring uten gyldig førerkort er gjengangere på mannens rulleblad.

Nylig ble en sak mot mannen ført i Farsund tingrett. Tre tilfeller av fyllekjøring med meget høy promille stod da på listen over tiltalepunkter.

Kjørte ned brannhydrant

Det første tilfellet av fyllekjøring fant sted mandag 24. mars 2008. 46-åringen skal ha kjørt inn i en brannhydrant i Listerveien i Farsund. Kjøreturen stoppet ikke og få minutter senere kom han over i feil kjørefelt og holdt på å kollidere med en kvinne.

Da tiltalte ble pågrepet var han godt beruset og blodprøve tatt nesten to timer etter at kjøreturen fant sted viste en promille på 1,91. I blodet fant man dessuten rester etter bruk av hasj.

Kolliderte etter pubtur

På kvelden lørdag 13. desember 2008 ble mannen nok en gang stoppet med alkohol i blodet. Ved Ulvegjelet i Mandal kjørte 46-åringen forbi en annen bilist. Han mistet deretter kontrollen og havnet i en mur.

– Vitnet oppfattet føreren som beruset, noe som han fikk bekreftet da føreren overfor politiet som kom litt senere, sa at han var full, heter det i dommen fra Farsund tingrett.

Politiet oppfattet mannen som snøvlete og ustødig. Han forklarte at han hadde vært på en pub i Mandal og drukket alkohol. Turen gikk fra Ulvegjelet til legevakta, hvor 46-åringen avla blod med en alkoholkonsentrasjon på 2,44 promille.

Stoppet på bensinstasjon

Det siste tilfellet av fyllekjøring skjedde søndag 21. juni i fjor. I Gustav Vigelandsvei i Mandal stod enn eldre Audi parkert. Ved 21-tiden gikk 46-åringen til bilen og satte seg inn.

Han ble da stanset av et vitne som mente at mannen var beruset og sa at han ikke kunne kjøre. Han skal da ha forklart at han ikke hadde tenkt å kjøre. Kort tid senere hørte vitnet at bilen startet og kjørte.

Vitnet kontaktet politiet og kunne oppgi både registreringsnummer og signalement. På bensinstasjonen på Mones stanset bilen og politiet pågrep mannen. Blodprøven viste en alkoholkonsentrasjon på 2,19 promille.

Må i fengsel

Kjøp og oppbevaring av minst 19 gram hasj og to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort ble også behandlet i retten.

I 2007 fikk 46-åringen en betinget dom på 21 dager for to trafikkforhold. Retten kom fram til at dommen burde gjøres som en fellesstraff med den ferskeste saken.

– De alvorligste overtredelsene er de tre tilfellene av kjøring med meget høy alkoholkonsentrasjon. Alkoholkonsentrasjonene alene tilsier at det ved hvert av tilfellene ville bli idømt en ubetinget fengselsstraff, heter det i dommen fra Lister tingrett.

Mannen ble funnet skyldig og dømt til fem måneders fengsel. Han må dessuten betale 30.000 kroner i bot og 2000 kroner i saksomkostninger.