Her bærer politiet ut flere poser med gjenstander som er beslaglagt i boligen. Her bærer politiet ut flere poser med gjenstander som er beslaglagt i boligen. Foto: Fredrik Refvem

Knivstikkingen i Sandnes: Utvider siktelsen til drapsforsøk

En mann i slutten av 30-årene er ikke livstruende skadet etter å ha blitt knivstukket tirsdag, ifølge politiet. Men han er fortsatt innlagt på SUS.

En person er sendt til sykehus etter en trusselsituasjon i Sandnes. Foto: Fredrik Refvem

Mannen i 20-årene som tirsdag ble pågrepet og siktet for grov kroppskade etter en knivstikking i Sandnes sentrum, har nå fått endret siktelsen til drapsforsøk.

– Årsaken til at vi nå har utvidet siktelsen er omstendigheter rundt det som har skjedd. Vi er tidlig i etterforskningen, og jeg ønsker ikke å gå mer i detaljer, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Fornærmede ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus tirsdag. Han ble avhørt av politiet i går. Siktede blir avhørt i dag.

– Vi etterforsker saken både teknisk og taktisk, og ønsker ikke å gå nærmere inn på motiv og andre omstendigheter rundt knivstikkingen, sier Johannesen Hauge.

Skjedde i Langgata tirsdag

Klokken 17.05 tirsdag fikk politiet melding om en uavklart hendelse i Langgata. Ut fra meldingen som foreligger så har politiet valgt å sende flere patruljer med bevæpning til stedet, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet var klokken 17.25 på stedet. Meldingen inn til politiet var at det var en truende situasjon på en adresse i sentrum. Flere personer var involvert. En av disse var i besittelse av en gjenstand som gjorde at politiet bevæpnet seg. Det kan se ut som om flere personer er skadet på stedet, opplyste politiet først, men bare en person som er skadet.

Skadeomfanget er foreløpig uavklart.

Politiet har tirsdag klokken 17.50 kontroll på hendelsen i Sandnes.

– Vi fikk telefon om en uavklart situasjon, og det ble nevnt en gjenstand. På grunn av denne gjenstanden bevæpnet vi oss. Vi fikk raskt kontroll på involverte parter da vi kom på stedet, og undersøker hvem som har gjort hva, sier innsatsleder på stedet, Gry Iden.

Klokken 18.15 opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt at én person er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han er i slutten av 20-årene.

Siktede hadde kniv

– Hvilken gjenstand var personen i besittelse av?

– Siktede var i besittelse av en kniv, opplyser jourhavende jurist, Mads Eirik Lerum ved Sør-Vest politidistrikt. Politiet tar sikte på å avhøre mannen som ble skadet i løpet av tirsdag kveld. Ifølge jourhavende jurist var det ikke avklart når gjerningsmannen skulle avhøres.

Innsatsleser i politiet, Gry Iden på stedet. Foto: Fredrik Refvem

Én gjerningsmann

– Er dette en kjenning av politiet?

– Ja, det må vi kunne si, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen som legger til at fornærmede, en mann i slutten av 30-årene er kjørt til Stavanger universitetssjukehus med skader. Han skal også være en kjenning av politiet.

Operasjonsleder i politiet sier at bare én person er skadet. Og det skal bare være én gjerningsmann.

– Vi har kontroll på de involverte, og gjennomfører nå taktisk og krimteknisk etterforskning, sier hun.

– Det pågår taktisk etterforskning på stedet. Teknisk undersøkelser vil bli gjennomført på åstedet, sier operasjonsleder.

– Det ble først meldt om at flere var skadet, men det viste seg å ikke stemme, sier Iden.

Flere til stede under hendelsen

Det var flere personer til stede i boligen da situasjonene oppsto.

Politiet kjenner ikke til hva som er relasjonen mellom de involverte partene.

– Vi undersøker dette nå, sier Iden.

Avhørene blir gjort fortløpende – når vi har kapasitet.

De involverte skal være i stand til å la seg avhøre.

– Men vi har jo ikke forsøkt dette ennå. Først må vi se om det er tilrådelig.

Først så det ut som om flere personer var skadet på stedet, men det viste seg at en person var skadet, opplyser politiet. Foto: Leserbilde

Gjerningsmannen ble overmannet av væpnet politi inne i boligen.

Vitner på stedet forteller om en blodig person som kom ut av boligen sammen med politiet.

Hendelsen skjedde på Bolighotellet som ligger midt i Sandnes sentrum, like ved en barnehage, en menighet og flere butikker.

Gjorde flere beslag

Politiet har gjort beslag på stedet. En av politibilene ble rygget like inntil inngangsdøren, og det ble båret ut flere pakker med gjenstander.

Politiet har fortsatt ikke oversikt over hvor mange som var til stede da situasjonen oppsto.