Rygget Porschen i politibilen flere ganger – fikk samfunnsstraff

Etter en biljakt på E 18 rygget 64-åringen i politiet flere ganger for å komme seg unna. Nå er han dømt til 45 timers samfunnsstraff.

Publisert: Publisert:

Da 64-åringen kjørte seg fast på en blindvei rygget han Porschen i politibilen tre ganger. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

  • Erlend Olsbu
Denne artikkelen er over ett år gammel

GJERSTAD: 64-åringen fra Stavanger la seg flat og tilsto på alle punkter da han nylig møtte til hovedforhandling i Aust-Agder tingrett.

Om kvelden mandag 9. juli i fjor ble 64-åringen forsøkt stoppet av politiet ved Akland i Risør. Etter en biljakt på E 18 kjørte mannen seg fast på en blindvei i Gjerstad. Der rygget han på politibilen flere ganger og klarte til slutt å komme seg forbi. Kort tid seinere havnet Porschen i grøfta og mannen forsvant til fots.

Les også

Porsche på flukt: – Kom kjørende i en vill fart

Den eldre Porschen fikk også store skader etter den hasardiøse ferden. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

Kjørte fra Stavanger til Gjerstad

Politiet søkte med hunder og helikopter gjennom natta. Han ble pågrepet tidlig neste morgen.

– Vi traff på ham til fots i nærheten av der hvor han rygget inn i politibilen. Pågripelsen var helt udramatisk, opplyste lensmann i Gjerstad og Risør, Odd Holum, til Fædrelandsvennen.

Under rettssaken fortalte 64-åringen at han var inne i en dårlig periode i fjor sommer. Han bekreftet at han hadde kjørt i beruset tilstand fra Stavanger til Gjerstad. I retten forklarte mannen at han drakk både før og under kjøreturen.

Tidligere dømt for promillekjøring

Mannen er tidligere dømt for promillekjøring. Våren 2017 slapp han med betinget fengsel, mot at han gjennomførte et promilleprogram. Han ble også fratatt førerretten for alltid.

Aktor ba Aust-Agder tingrett dømme 64-åringen til samfunnsstraff i 75 timer. Retten konkluderte med at aktors forslag var for strengt og reduserte straffen til 45 timers samfunnsstraff. I dommen vises det til at han nå er under behandling og ikke lenger inntar alkohol. Retten har også lagt vekt på at han kom med en uforbeholden tilståelse i retten.

64-åringen er i tillegg til samfunnsstraff dømt til å betale 10.000 kroner i bot.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Erlend Olsbu erlend.olsbu@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Gjerstad
  2. Aust-Agder
  3. Risør