Torsdag trakk kommunestyret i Bykle gigantprosjektet til sitt bryst. Et døgn senere er det svært delte meningene om høyhus-planene på Hovden.

Tom Arvid Sørensen, talsmann for Hovden Fjellpark velforening, snakker ikke like varmt om bygget som politikerne.

— I min verden passer ikke et slikt jakttårn inn på Hovden. Det som bygges her bør ikke skille seg ut for mye rent arkitektonisk, sier Sørensen.

Fredag presenterte Fædrelandsvennen planene om gigantbygget i vintersportsbygda øverst i Setesdal. Bak planene står familieselskapet Andersen Holding og entreprenør— og eiendomsutviklingsselskapet BRG. Hva synes du? Stem i vår avstemning!

Skaper flere utleiesenger

Den lokale turistnæringen er åpen for planene. Lasse Eidskrem, leder for Destinasjon Hovden, mener satsingen på Hovden er spenstig.

— Jeg er glad noen ønsker å sette i gang med slike investeringer på Hovden. Det er kjempespennende og jeg er svært glad for at en del av investeringen gjelder opprusting av Hovdestøylen slik at vi får flere varme senger som kan leies ut i området, sier Eidskrem. I dag finnes litt over 2000 utleiesenger på Hovden.

- Hva synes du om byggets utseende og høyde?

— Det har jeg ikke store formeninger om, men i utgangspunktet tror jeg ikke det er for høyt, sier Eidskrem.

Mener høyden er akseptabel

Styreleder i den største velforeningen på Hovden er også positiv til satsingen.

— Jeg har ikke sett tegningene, men jeg tror ikke det er negativt at Hovden får et signalbygg. 52 meter er ikke for høyt. Satsing på infrastruktur er svært viktig og det som kan selges her oppe virker nærmest ubegrenset, sier Einar Kjetså, styreleder i Hartevassnuten Velforening.

Facebook har debatten virkelig tatt fyr, og fredag kveld hadde saken fått nesten 100 kommentarer. De fleste mener signalbygget ikke passer inn i bygda med 500-600 fastboende:

Aprilspøk

«Galskap» og «ødeleggende» er ord som går igjen i kommentarfeltene.

«Jeg håper dette er en veldig sen eller veldig tidlig aprilspøk. Gudbedre», mener en av de engasjerte.

«Bur på Hovden sjøl og syns det er mindre pent i sentrum og områda rundt når det gjeld nye og gamle bygg. Dette her vil absolutt ikkje gjera det finare. Galskap!», skriver en annen.Ordfører i Bykle, Jan Rolf Næss (Ap), sier han har fått med seg kommentarstormen på Facebook.

Reagerer på fasade av glass og betong

— Jeg har fått både positive og negative kommentarer i dag. De negative handler om høyden og fasaden som vil bli dominert av glass og betong. Et slikt prosjekt skaper naturligvis debatt, det var vi forberedt på. Helt ærlig tror jeg støyen vil dempe seg og mange vil se de positive ringvirkningene av bygget, sier Næss.

Skal Hovden videreutvikles er det ifølge Næss få andre veier å gå.

— Ingen ønsker at det skal bygges innover i fjellet og her finnes også mange vernede områder. Det er naturlig at man konsentrerer byggingen i Hovdengryta og bygging i høyden er noe av det mest effektive man kan gjøre, sier ordføreren.