Astrid Margrethe Hilde skal være med å meisle ut Arbeiderpartiets framtidige klima- og miljøpolitikk. Foto: Tore André Baardsen
Astrid Margrethe Hilde skal være med å meisle ut Arbeiderpartiets framtidige klima- og miljøpolitikk. Foto: Tore André Baardsen

— Det blir veldig spennende å kunne bidra. Panelet er bredt sammensatt, og jeg er nok blitt med fordi jeg har kunnskaper om fornybar energi, nettkapasitet og kraftkrevende industri, sier Astrid Margrethe Hilde.

44-åringen er til daglig energirettsadvokat i Agder Energi, men representerer ikke sin arbeidsgiver i klimapanelet som skal gi råd til Jonas Gahr Støre.

— For å nå ambisiøse klima- og utslippsmål vil miljø- og klimapolitikken måtte gjennomsyre det meste framover. Det er derfor gøy å kunne være med å forme politikken som Arbeiderpartiet skal føre på dette området i årene fremover.

Astrid Margrethe Hilde er også leder av Søgne Arbeiderparti.

Bredt sammensatt

Partileder Jonas Gahr Støre vil selv lede klimapanelet.

— Jeg har prøvd å sette sammen et utvalg med sterk faglig erfaring og kunnskap om klimasaken, og jeg vil at klimapanelet skal peke på nye løsninger som kan inspirere og videreutvikle vår politikk, sier Ap-lederen.

18 medlemmer

I det 18 personer store utvalget sitter blant andre konsernsjef Jens Ulltveit Moe i Umoe, ordfører Rita Ottervik i Trondhei, nestleder Hans Christian Gabrielsen i LO og administrerende direktør STein Lier Hanssen i Norsk Industri.

Støre sier at flere i panelet er medlem i Arbeiderpartiet, noen i andre partier, og noen han ikke vet hvor hører til politisk. Det viktigste har vært å sette sammen et panel som kan gi interessante erfaringer og faglige bidrag.