— Det blir veldig spennende, men vi kommer til å fortsette Venstres arbeid. Helt konkret betyr det saker som sykkelekspressvei, byutvikling og sentrumsutvikling. Noen revolusjon blir det ikke, sier Ivar Bergundhaugen (40) som skal ta over etter Dag Vige som partiets ordførerkandidat.

Bergundhaugen har vært med i Venstre siden 2007 og har blant annet vært nestleder i Kristiansand Venstre.

Han jobber som offiser på Kjevik og har bodd i Kristiansand siden 2006. ## Nytt mannskap

Nominasjonskomiteen i Kristiansand Venstre offentliggjorde mandag sitt forslag til hvem som skal stå på de ti øverste plassene.

I tillegg til Bergundhaugen toppes lista av Emma Lind (35) som i dag er forsker på Agderforskning.

På tredje plass står Eli van der Eynden etterfulgt av Petter Benestad og Lorentz Juell Bøksle Gjessing.

— Dette blir en fornyelse av partiet. Vi opplever en vekst i partiet nå og har tro på at vi skal vokse i Kristiansand, sier Solveig Nilsen, leder i nominasjonskomiteen

Forsvinner

Ingen i den tre mann store gruppa som Venstre har i dag ser ut til å bli med videre. Både Dag Vige, Eva Kvelland og Solveig Nilsen trekker seg tilbake.

Ivar Bergundhaugen sier at han som ordførerkandidat kommer til å være opptatt av grønn vekst i Kristiansand.

— Som ordførerkandidat må jeg orientere meg bredt. Vi må komme bort fra at hvis du skal ha et miljøfokus må du være litt sær. Jeg er opptatt av vekst, men den skal være grønn, sier Bergundahugen.

Borgerlig samarbeid

Et annet spørsmål han må ta stilling til, er om Venstre skal være med i et borgerlig samarbeid. Ved forrige valg sa Venstre nei til å bli med i dagens samarbeid mellom Pensjonistpartiet, Høyre, KrF og Frp.

— Hvordan stiller du deg til å gå inn det samarbeidet?

— Det spørsmålet må vi vente med til det blir aktuelt. Men jeg har ingen allergier. Vi må kunne sette oss ned og prate med andre partier, sier han.

Videre

Selv om det ser ut til at Venstres gruppe kan bli helt ny etter valget, er det likevel en sjanse for at Dag Vige kan bli med videre. Han har sagt seg villig til å stå på lista og det fullstendige forslaget til liste er ennå ikke klart.

Det er nominasjonsmøtet i november som skal endelig beslutning til hvordan Venstres liste blir.