Det er spesielt delen av Otra som går rundt Kjøita som nå opplever høy vannstand. Stien som går langsmed kanalen har blitt oversvømt og blitt avsperret, og vann har også steget i en tunnel ved Lundsbrua. Det er regnvær som er årsaken til vannstanden.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Mye regn i natt

— I dag har det ikke kommet særlig mye regn, men i natt regnet det mye. Vår målestasjons på Kjevik målte 48,2 millimeter fra klokka 20.00 i går og fram til 08.00 i morges, sier vakthavende meteorolog Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt.

Vannet steg også inne i en tunnel ved Lundsbrua. Foto: Magnus Nødland Skogedal

På 24 timer har målestasjonene på Mestad ved Oddernes målt 44,7 millimeter regn, og Holdalsnuten 30,5 millimeter nedbør.

— Det har regnet ganske mye over en lengre periode, det fører til at jorden blir mettet også havner vannet rett i elven, sier Hansen.

Fortsetter ut uka

Regnet vil fortsette fram mot helga, så det er bare å finne fram regnklær og paraplyer.

— Det kan komme en god del nedbør helt til fredag, og så vil det avta natt til lørdag. Først da blir det opphold og en sjanse for sol, sier Hansen.

For en måned siden flommet Otra over.

— Regnet har falt også høyt til fjells, så da samler det seg nedover. Det var enda mer for en måned siden, sier kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Agder Energi.