— Mannen ble funnet nedkjølt og forkommen i et skogsområde på Andøya av roverspeiderne, opplyser politiet på Twitter klokken 22.17. 76-åringen skal nå sendes til legevakt for kontroll.

— Mannen ble funnet i et skogsområde i nærheten av Hammerstien på Andøya. Ambulansen har tatt han med seg til legevakten for en sjekk, han var våt, nedkjølt og omtåket da han ble funnet, sier operasjonsleder Magne Storaker.

Takker roverne

Operasjonslederen takker roverne for deres innsats.

— Vi setter stor pris på jobben de har gjort, det er takket være dem at han ble funnet. Det kunne ha blitt kritisk for mannen hvis de ikke hadde funnet ham, sier Storaker.

76-åringen ble meldt savnet rundt klokken 15, etter at ansatte ved Ternevig sykehjem, hvor mannen bor, ikke kunne finne ham.

Roverspeiderne takker kort for politiets lovord.

— Vi er fornøyde med at politiet vil bruke oss, sier Jan Helge Refsnes i rovernes beredskapsstyrke.

Ikke første gangen

Mannen har også tidligere forsvunnet fra sykehjemmet.

— Vi vet at han har vært involvert i liknende episoder før, hvor han blant annet har tatt buss. Vedkommende er lettere dement, men oppegående, sier Storaker.

Mannen bor til vanlig på Ternevig sykehjem. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Leteaksjon

Politiet satte i gang en leteaksjon etter mannen, med 23 roverspeider som gjennomsøkte områder i nærheten av sykehjemmet. I tillegg ble taxiselskaper, busselskaper og kjøpesentre informert om situasjonen.