Hendelsen fant sted ved 4-tiden natt til søndag.

— Mannen ble hentet på en adresse i Mandal. På vei til Frøysland ble sjåføren tildelt et slag. Sjåføren stoppet da drosja og løp fra stedet. Passasjeren satte seg bak rattet, men klarte ikke å få start på bilen. Gjerningsmannen stakk da fra stedet til fots, sier stasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon.

Nylig løslatt fra fengsel

Ifølge Vagle har sjåføren forklart at slaget var helt umotivert. Den siktede 47-åringen var mandag ikke avhørt av politiet, så det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

Mannen ble mandag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett, på grunnlag av gjentakelsesfare.

Lindesnes Avis, som omtalte hendelsen først, skriver at 47-åringen nylig slapp ut av fengsel, etter å ha sonet en 13 måneder lang dom for vold og trusler.

Angrep politiet

Drosjen 47-åringen forsøkte å stikke av med skal være utstyrt med en startsperre som skal hindre andre enn sjåføren i å få start på bilen.

47-åringen er i tillegg til vold og ransforsøk, siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

— Han satte seg til motverge da politiet pågrep ham i Mandal sentrum litt senere på natten. Han er også siktet for besittelse av en mindre mengde amfetamin, sier Vagle.