LYNGDAL: — Det var et Guds under at dette gikk bra. Jeg tør knapt tenke på hva som kunne skjedd hvis bilen hadde stått i garasjen, sier lyngdølen Terje Vetås.

Søndag ettermiddag opplevde tobarnsfaren at hans Mercedes C200 bruktbil (årsmodell 2005), selvantente utenfor huset etter en kjøretur.

— Jeg har fått meg en støkk. Selv om jeg tenker at dett er en skrekkopplevelse man bare kommer ut for en gang i livet, er jeg i tvil om jeg vil bruke garasjen igjen, medgir Vetås et snaut døgn etter hendelsen.

Formidabel røykutvikling

Han priser seg lykkelig over at han ikke parkerte Mercedesen i garasjen søndag. Den er nemlig en del av familiens hus, og er plassert like under soverommet til Vetås og kona.

— Røykutviklingen var formidabel, og hadde jeg ikke fått flyttet bilen, hadde den nok antent selve huset. Hadde dette skjedd om natten, kunne det gått veldig ille, sier lyngdølen.

Han er likevel ikke i tvil om at familien skal kjøpe seg en ny bil.

— For Mercedes er vel dette ikke særlig god reklame, men jeg tror faktisk det kunne skjedd med hvilken som helst biltype. Man kan bare spekulere i hva som har hendt, men jeg tror det må være en eller annen elektrisk sak som har kortsluttet, sier Vetås.

Medieinteresse

Han legger til at han er forundret over at saken fikk oppmerksomhet på flere nettsteder søndag. Også Nrk og Farsund avis skrev om bilbrannen i tillegg til Fædrelandsvennen.

— Det må da være mer dramatisk at et hus brenner. Men jeg er enig i at det er et dramatisk bilde jeg har tatt, jeg fikk god tid til å fotografere mens jeg ventet i 25 minutter på at brannbilen skulle komme, sier Vetås.

Lensmann i Lyngdal, Anne Margrethe Ruud, sier til Fædrelandsvennen mandag formiddag:

— Vi har ingen mistanke om at det er skjedd noe straffbart her. Vi etterforsker dette som en rutinesak, som vi lager en rapport på.