I saksutredningen til politikerne skriver rådmannen at et salg av skoletomt kan være ulovlig etter EØS-reglene, hvis den selges under markedspris, ifølge en vurdering fra kommuneadvokaten.

Vurderingen ble holdt hemmelig for politikerne og offentligheten, Fædrelandsvennen har fått den offentliggjort.

Kommuneadvokaten skriver at lovlighet er vanskelig å fastslå sikkert, men at salg uansett ikke vil være ulovlig hvis det skjer etter budrunde eller til uavhengig takst. — Takst foreligger, så her kunne saksutredningen til oss politikere gjerne konkludert motsatt. Jeg sier som jeg har sagt før. Når noen vil noe sterkt, farger det informasjonen vi får. Kristiansand Næringsselskap ønsker Steinerskolen bort, så de kan eiendomsutvikle tomten, sier Gundersen.

Styreleder i Steinerskolen, Gisle Vonen, er glad kommunen nå offentliggjør sine juridiske argumenter. - Vi så oss nødt til en egen juridisk betenkning. Den konkluderer med at vi kan kjøpe til takst, uten problem. Vi stusset veldig over at politikerne ble fortalt det nærmest var ulovlig. Men nå viser det seg jo at kommuneadvokaten slett ikke har konkludert sånn, sier han.

Tirsdag avgjør kommunalutvalget om Steinerskolen skal få kjøpe tomten de har hatt skole på siden 1992.