Audun Myhre ønsker samtaler med Sjømannskirkens styre for at de sammen kan vise større åpenhet om hans avgang.

— Ved tre anledninger har jeg spurt om vi kan møtes for å endre på avtalen som pålegger oss gjensidig taushetsplikt, sier Audun Myhre, men noe møte er det ikke blitt.

Myhre forteller Fædrelandsvennen at han ønsker slutt på hemmeligholdet av rapporten fra Headvisor - rapporten som i mars førte til at han måtte slutte på dagen.

— Samtidig er det slik at noen av dem som var mine kolleger i Sjømannskirken er intervjuet av Headvisor. Derfor har jeg forståelse for at enkelte utsagt av hensyn til noen av disse eventuelt blir holdt tilbake, og at det anonymiseres hvem som har sagt hva. Men av hensyn til meg, er det ingen ting i konsulentrapporten som trenger å bli holdt hemmelig, sier Myhre.

Kafka-aktig

I helga kunne Fædrelandsvennen fortelle at kontrollkomiteen i Sjømannskirken, som skal kontrollere at styrets beslutninger er gjort innenfor styrets mandat, ikke har mottatt konsulentrapporten fra styret. Dette til tross for at kontrollkomiteens leder, Nina Mikkelsen, har sagt til oss at «den skal vi ha». Til den kristelige dagsavisen Vårt Land sier Mikkelsen mandag at styret har gitt henne beskjed om at «denne rapporten ikke er del av saksgrunnlaget».

Audun Myhre reagerer slik på at rapporten nå ikke legges fram for kontrollkomiteen som en del av saksgrunnlaget:

— De to styrelederne, Nora Blaasvær og Einar Askvig, som har håndtert saken, har aldri gitt til kjenne annet enn at det er innholdet i den angivelige rapporten som lå til grunn for deres ønske om å få meg ut av organisasjonen.Jeg synes det vil være merkelig hvis rapporten aldri blir fremlagt. Det blir nesten noe Kafka-aktig over en prosess der en angivelig rapport, som det virker som få av beslutningstakerne har fått se, skal få danne grunnlaget for en beslutning med så store implikasjoner både for Sjømannskirkens organisasjon og for meg personlig.

«Angivelig rapport«

Myhre forteller også at «så vidt jeg forsto, fikk heller ikke styremedlemmene se rapporten.» I Fædrelandsvennen i helga fremgikk det at ingen av de to styrelederne Myhre referer til vil bekrefte at Headvisor-rapporten finnes. Heller ikke Audun Myhre kan gi oss en slik bekreftelse.

— Fordi jeg aldri har fått se den. Det jeg kan bekrefte er at det ble referert muntlig fra innholdet i en angivelig rapport i forbindelse med at styret ba meg fratre som generalsekretær, sier han.

— Har du spurt om å få lese rapporten?

— Jeg har selvsagt spurt om å få se rapporten, fordi jeg er interessert i å vite hvilke påstander den inneholdt som var av en slik karakter at styret mente det var best for Sjømannskirken at jeg sluttet umiddelbart i jobben min, sier Myhre.

— Hvordan stiller du deg til åpenhet vedrørende ditt sluttvederlag?

— Jeg ville ikke hatt noe imot å diskutere med styret hvorvidt også sluttavtalen skulle være omfattet av en slik åpenhet. Men jeg må forholde meg til at styret ikke ønsker større åpenhet, og jeg er derfor bundet av den avtalen som ble inngått da jeg ble bedt om å fratre.

Flere ganger, senest torsdag, har vi spurt styreleder Nora Blaasvær om styret vil møte Audun Myhre slik han ber om.

— Vi forholder oss til avtalen mellom styret og Myhre, har hun svart.

I dag har verken Nora Blaasvær eller Nina Mikkelsen besvart våre henvendelser.