Straffen for de fire ble fengsel i tre og et halvt år og utvisning fra Danmark for alltid.

Underveis i straffesaken mot de fem tiltalte ble det klart at de to som ikke har erkjent noe, men som politiet mener har vært bakmenn, kunne bli frifunnet. Retten har ikke funnet tilstrekkelig bevis for å domfelle en av de fem.

Straffenivået i Danmark er for øvrig betydelig lavere for narkotikaforbrytelser enn i Norge.

Dømt

En 37 år gammel mann fra Oslo erkjente å ha befatning med 45 kilo hasj. Han er dømt. En 28 år gammel mann fra Horten, som ble pågrepet under den dramatiske aksjonen fra politiets side, har erkjent befatning med hele narkotikapartiet på 260 kilo. En 29 år gammel mann, også han fra Horten, har erkjent å ha hatt befatning med 80 kilo som han hevdet han fraktet fra Silkeborg via Fredrikshavn til Aalbæk. En 39-åring fra Oslo er betegnet som hovedmann. Også han er dømt.

46-åringen fra Oslo, som var nær kollega og kamerat med 29-åringen fra Horten, ble pågrepet flere måneder etter aksjonen i Danmark. Han har benektet enhver befatning med saken, men har erkjent å ha hatt tak i telefoner som var knyttet til narkotikanettverket som ble avslørt. Han ble frifunnet.

Antatt hovedmann anket på stedet

39-åringen fra Oslo, som dansk politi mener var hovedmannen bak forsøket på å smugle 260 kilo hasj fra Aalbæk i Danmark til Arendal, anket dommen på stedet i Retten i Hjørring fredag.

Det var knyttet spenning til om 39-åringen, som har nektet å forklare seg for retten, ville bli dømt. Retten fikk presentert anklagemyndighetens indisier, og funnet det bevist at 39-åringen var like delaktig som de tre andre dømte.

Alle de fire må sone fengsel i tre år og seks måneder, og har fått evigvarende innreiseforbud i Danmark. Retten mener at alle spilte en like stor rolle, og har avvist forsvarernes argumentasjon om at de tre som har erkjent befatning med hasj bare hadde transportoppdrag.

Domstolen mener at alle har deltatt i planleggingen og gjennomføringen av smuglingsforsøket, og at hovedmannen også hadde kontakt med Stein Kjetil Fredriksen (49) som ble skutt og drept da dansk politi aksjonerte i havna i Aalbæk søndag 6. mars i fjor.