— Vi vil forlenge høringsfristen for å kunne ettersende dokumenter til høringsnotatet, sier direktør Jan-Roger Olsen før torsdagens styremøte i Arendal.

Fra samtlige tillitsvalget for ansatte ved Sørlandet sykehus Flekkefjord og Arendal, samt Listerrådet, Hægebostad og Vaktbikkjeutvalget i Arendal er det kommet krav om at Utviklingsplan 2030 ikke må sendes ut på høring nå.

Hovedargumentene har vært at den ikke inneholder en risiko- og sårbarhetsanalyse, og at den ikke drøfter forholdet til samfunnsøkonomien.

I høringsutkastet er konklusjonen at Sørlandet bør ha ett stort sykehus etter 2030, og det er mest økonomisk bærekraftig å bygge ut på Eg i Kristiansand.

Etter proteststormen har direktør Olsen tenkt å foreslå for sykehusstyret i dag, at høringsnotatet går ut som planlagt. Men han ser poenget med risiko- og sårbarhetsanalyse.

— Vi ser at vi kan få til en god risiko- og sårbarhetsanalyse i løpet av rimelig tid, og kan ettersende den til høringsmottakerne, sier Olsen.

Drøftingen av samfunnsøkonomien i de tre forskjellige alternativene som Utviklingsplan 2030 utreder, er det imidlertid meningen skal utredes etter høringsrunden.

Dermed vil Olsen fraråde forslag i styret torsdag om å utsette utsendelsen av høringsnotatet.