Ferieloven blir endret slik at du ikke lengre må være sykemeldt i en uke før du kan få feriedagene dine tilbake. Angrefristloven blir i tillegg utvidet, med fordeler som gjelder for blant annet nettkunder.

For andre kan endringer omkring snoking i skattelistene og framvisning av snusartikler også være interessante å lese om. For ikke å glemme Segway. Alle lovendringene kan du lese om her.

Blir avslørt

— Det er gjort endringer i ligningslovens regler om offentlige skattelister. Endringene innebærer at skattyter på skatteetaten.no skal kunne se hvem som har søkt på ham eller henne i skattelisten, melder regjeringen på sine nettsider.

— Skattyter skal også ha tilgang til informasjon om hvem som har fått opplysninger ved skriftlig utlevering av skattelisteopplysninger. Endringene vil få virkning for skattelisten for inntekståret 2013, som legges ut høsten 2014, står det videre å lese.

Mer informasjon om de praktiske betydningene for alle skattesnokerne er å finne i Prop. 94 LS (2013-2014) punkt 8.4.

Røykenekt

I forbindelse med at Tobakkskadeloven også er blitt endret skal snuspakkene nå forsvinne fra folks synsfelt. Heretter skal de bak kassa.

Samtidig har det trådd i kraft en lovbestemmelse om tobakksfri skoletid for alle elever i grunnskoler og videregående skoler i. Dette innebærer at ingen former for tobakk er tillatt å bruke i løpet av skoledagen.

Det blir blant annet også forbudt med røykerom på arbeidsplasser, man innfører tobakksfrie barnehager og skoler, og inngangspartier til helseinstitusjoner og offentlige virksomheter skal være røykfrie.

Får igjen ferien

Det gjøres også store endringer i ferieloven, noe som har en del å si både for personer som blir syke i ferien og de som snart skal ut i permisjon.

I første rekker er det endringen som sier at arbeidstaker har rett til å utsette og overføre ferie i forbindelse med sykdom, som er viktig å merke seg. Dagens mulighet til å velge økonomisk kompensasjon senere framfor ferie, oppheves.

Tidligere tilsa reglene at sykdom i ferien måtte vare i minst seks virkedager før du kunne få feriedagene tilbake. Med de nye reglene er én virkedag nok før du har krav på ferieerstatning. Sykdommen må dokumenteres med legeerklæring overfor arbeidsgiver.

Du kan angre

Angrerettloven har også en endring som går at på at du i dag får 14 dagers angrerett dersom du kjøper varer via internett fra et annet EØS-land.

I hovedsak betyr dette store deler av Europa, så for Amazon-kunder som bruker de engelske sidene er dette godt nytt.

Men før kunne du prøve produktet før angrefristen ble utløst. I dag er det ikke nødvendigvis slik at du kan prøve produktet før du kan sende dette i retur.