GRIMSTAD: Statoil bekreftet fredag ettermiddag at to av de fem savnede nordmennene var identifisert: Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35). Alf Vik fra Grimstad er forsatt savnet.

— Vi må forholde oss til at det er Statoil som forteller om det er noe nytt å melde, og det understreker også UD i sin melding, sier Antonsen til Fædrelandsvennen før han fortsetter:

- Vi må fortsette å håpe så lenge det finnes det minste grunnlag for det, men alle forstår at håpet svinner når det går så mange dager.

- Ikke sannsynlig

Utenriksdepartementet (UD) fortalte fredag til NTB at det ikke lenger er sannsynlig å finne overlevende blant de savnede gislene etter terroraksjonen i in Aménas.

— Vi har forstått algeriske myndigheter slik at det fortsatt pågår søk og en gjennomgang ved gassanlegget, men dette er ikke lenger et søk etter overlevende, sier pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i UD til NTB.

Når en eventuell identifisering er klar, er det Statoil som først vil går ut med denne informasjonen. UD og Kripos vil ikke gi noen kommentarer før navnene på eventuelle identifiserte ofre er offentliggjort. Sju norske ID-eksperter fra Kripos samarbeider nå med algeriske kolleger i arbeidet med å få identifisert de døde som er funnet.

I kontakt med Kripos

Det er fortsatt tre norske Statoil-ansatte savnet etter terroraksjonen i Algerie. Blant dem er Alf Vik (43) fra Grimstad.

— Vi har løpende kontakt med ID-gruppa i Kripos, men det er ikke noe nytt i dag, sier stasjonssjef Terje Gundersen ved politistasjonen i Grimstad fredag ettermiddag.

Han opplyser at Grimstad-politiets pårørendekontakt følger opp 43-åringens pårørende.

- Føles nærere

Vik kommer opprinnelig fra Austrheim i Hordaland, men er bosatt i Grimstad. Han ble ansatt i Statoil i 2007 og har ifølge Stavanger Aftenblad jobbet ved anlegget i In Amenas i tre år.

— Det føles enda nærere når det er en av våre egne som er berørt av dette, sier Grimstad-ordføreren.

Kommunens kriseteam har i samarbeid med Statoil hatt tett oppfølging av pårørte i Grimstad. Antonsen vil ikke si noe om hvordan den siste tiden har vært for de pårørende i kommunen.