Slik så det ut i Ålsheia skisenter i Sirdal på onsdag, og det fortsatte bare å snø utover kvelden. Foto: Øystein Tjørhom

KRISTIANSAND : — Vi har sendt ut OBS-varsel, som advarer mot lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet i Agder, sier meteorolog Aurora Stenmark i Meterologisk Institutt.

Er det snø der du er? Send oss et bilde!

Onsdag kveld herjet en sterk, sørvestlig kuling ute i Nordsjøen. På Sørlandet er det vestegdene som sent natt til torsdag og utover torsdagen vil merke denne mest.

OBS-varsel

Det er meldt en del nedbør i form av byger, og snøgrensen er ventet å krype helt ned til 200 meter. Dermed kan brøytemannskapene litt inn i landet belage seg på travle tider.

Snøen som har kommet er tung, og vil danne en perfekt såle for årets skisesong.

Trafikkoperatør Kristin Våsjø ved Vegtrafikksentralen ber bilister merke seg OBS-varselet, og forberede seg på at det kan være vanskelige kjøreforhold. Torsdag kveld gikk trafikken som normalt på alle veier i Aust- og Vest-Agder, men Veitrafikksentralen fikk inn flere meldinger om glatte veier i innlandet.

Les også:

Store snømengder

— Natt til onsdag kom det en halv meter snø på Hovden, og det snør nå for fullt (onsdag kveld, red. anm.). Dette lover godt for alle som vil prøve skiene til helga, sier markedskoordinator Frank Thorvildsen i Destinasjon Hovden.

Øystein Tjørhom i Ålsheia Skisenter i Sirdal fortalte torsdag kveld at det i løpet av 24 timer hadde falt mellom 60 og 70 centimeter med snø i Sirdal. Selv om de ikke i forkant hadde fått produsert så mye kunstsnø, forventer de å kunne åpne hovedheisen i alpinsenteret til helga.

Slik så det ut i Ålsheia skisenter i Sirdal på onsdag, og det fortsatte bare å snø utover kvelden. Foto: Øystein Tjørhom

— Snøen som har kommet er tung, og vil danne en perfekt såle for årets skisesong. Nå kan alle som er glade i å stå på ski juble, sier Øystein Tjørhom.

Er det snø der du er? Send oss et bilde!

I Åseral var det onsdag kveld kommet 25 centimeter med tung snø, og det snødde fortsatt.

Daglig leder Thomas Repstad ved Bortelid Camping mener dette lover godt for alle som ønsker seg en hvit jul. På campingplassen har så langt 30 eiere av campingvogner rigget seg klare for vintersesongen.

Klokken 23.00 onsdag kunne Johs. Bjørkeli fortelle at det i Valle var kommet rundt 30 centimeter med våt og tung snø, og det fortsatte å snø også der.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Tordenvær

Tirsdag og onsdag opplevde deler av Sørlandet kraftig tordenvær, noe som ikke er så vanlig på denne årstiden.

— Sørlandet må forberede seg på enda mer tordenvær på torsdag, og da spesielt i deler av Vest-Agder, sier Aurora Stenmark.