NIF var også kritiske da ishockeyklubben fikk midlertidig skjenkebevilling i fjor høst. Om få uker kan Stavanger få fortsette å selge alkohol til ordinært publikum. Forbundet frykter det vil øke presset for alkoholservering over hele Idretts-Norge.

— Nok en skanse brytes ned. Som en betydelig breddeorganisasjon for barn og unge, kan vi ikke og skal vi ikke være tilhenger av at det åpnes for skjenking der barn og unge ferdes. Vi mener at idretten i seg selv skal være så attraktiv at alkohol ikke skal være nødvendig for å trekke publikum, sier Per Tøien, rådgiver i Norges Idrettsforbund, til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Stavanger har klubben gode erfaringer etter at det ble åpnet for skjenking i den nye ishockeyarenaen.

— Det har gått utrolig bra, og vi forholder oss til dette strengere enn det retningslinjene tilsier. Vi ser at tilbudet har vært et veldig bra supplement til arenaen. Vi har stramme rutiner og et profesjonelt vaktselskap som sørger for vaktholdet. Folk koser seg, og vi har unngått rølp, sier arenasjef Tore Haugvaldstad.

Skjenkeutvalget i Stavanger kommune skal vurdere saken 23. januar. Leder Peter Hernes (H) mener alkoholservering er en naturlig utvikling for moderne idrettsarenaer. (©NTB)