Per Gunnar Topland teller pengene som kom inn etter lørdagens kamp mot Pors. Omlag 1000 betalende tilskuere tok turen. Foto: Torstein Øen
Steinar Pedersen på gullstol ute på Levermyr-gresset lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik

— Klubben og spillerne skal få lov å nyte og være stolt av det vi har oppnådd. Samtidig må vi innse at vi har en jobb å gjøre. For meg starter den jobben nå, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Det er slett ingen blåmandag på kontorene til Jerv på Levermyr i Grimstad. Inne i et rom sitter en storfornøyd styreleder Per Gunnar Topland og teller penger etter billett- og kiosksalget lørdag. Senere på kvelden er det styremøte. Nå skal strategien for 2015 legges.

— Agendaen på det styremøtet blir en helt annen enn det vi trodde. Vi har ikke peiling på hva vi går til neste år. 1. divisjon krever noe helt annet. Vi må finne ut av hva, sier Topland og ler hjertelig.Han anslår at totalbudsjettet for hele klubben vil stige fra rundt 5,5 millioner kroner til mellom åtte og ti. Jervs styreleder har allerede hatt samtaler med en sammenliknbar klubb - bergensklubben Nest Sotra som rykket opp i fjor.

Opptatt av utvikling

Nå skal Jerv legge en strategi. Hvor og hvordan skal klubben vokse? Hva kreves økonomisk? Hvor mye penger kan klubben hente i sponsormarkedet? Hvor mange spillere og hva slags type spillere trenger Jerv? Det siste har allerede Steinar Pedersen klare tanker om.

— Jeg er tydelig på at vi ønsker stammen i laget med videre. I mine øyne har vi en solid og voksen spillergruppe. Potensialet er større enn det vi har greid å få ut i år, men det er definitivt en tøffere hverdag som venter oss, sier Jerv-treneren.

På pulten foran ham står pokalen som viser at Jerv er seriemestere i 2. divisjon.

— Hvis du kan velge mellom å hente rutine eller ungt talent for å forsterke. Hva velger du?

Steinar Pedersen på gullstol ute på Levermyr-gresset lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik

— På generelt grunnlag kan jeg si at jeg er veldig opptatt av utvikling. I Jerv skal vi ha god miks av unge og etablerte spillere, det viktigste er sultne spillere med ambisjoner som har lyst til å spille for Jerv. Samtidig skal de passe inn. Typer er viktigere enn navn, svarer Pedersen

Har kontroll på Andersen

Mange regner med at Jerv kommer til å hente Glenn Andersen (35) hjem. Grimstad-mannen går ut av kontrakt med Start etter denne sesongen.

— Jeg uttaler meg ikke om enkeltspillere. Det jeg kan si er at vi er fullstendig klar over hans situasjon, svarer Pedersen, som er klar på at han ønsker et samarbeid, både med Start og 2. divisjonsklubber på Sørlandet.

— Et samarbeid bærer mer frukter enn det å jobbe mot hverandre. Samtidig har klubbene sine egne miljøer å ta vare på. Vi må ta en diskusjon om hvordan vi skal klare å få dette til å bli bra, sier Pedersen, som får flere kollegaer i Jerv på nyåret. Per i dag er han den eneste fulltidsansatte.

— Det jeg i hvert fall kan si er at vi skal ansette en spillerutvikler fra 1. januar. Ellers har vi ikke planlagt så mye ennå, det er spennende arbeid som venter oss fremover, sier styreleder Per Gunnar Topland.