Gatekjøkken-gjester bes om å ta kontakt med luftveisklinikken på Rom i Lyngdal for testing så fort som mulig. Gatekjøkken-gjester bes om å ta kontakt med luftveisklinikken på Rom i Lyngdal for testing så fort som mulig. Foto: Tor Erik Schrøder

Etter­lyser gjester på gatekjøkken

Ber om lag 20 personer melde seg til testing.

LYNGDAL: Var du innom Knøtten kro i Lyngdal forrige onsdag? Da vil smittesporingsteamet i kommunen komme i kontakt med deg.

Det opplyser Lyngdal kommune i en pressemelding.

Etterlysningen gjelder alle gjester som var innom Knøtten kro fra klokka 18 og utover kvelden fram til stengetid klokka 22 onsdag 13. januar.

«Så snart som mulig»

Kommunen opplyser at dette dreier seg om drøyt 20 personer, og at de kan være nærkontakter til en koronasmittet person.

«Alle disse bes om å ta kontakt med luftveisklinikken på Rom for testing. Helst før klokka 16 i dag, mandag 18. januar. Men uansett så snart som mulig», heter det i pressemeldingen.

Telenor har mandag problemer med flere basestasjoner i Lyngdal og Farsund. Derfor anmodes de det gjelder om å møte opp ved testsenteret på Rom dersom de ikke kommer gjennom på korona-telefonen.

Påvist smitte

Knøtten kro ligger i Skolegata i Lyngdal sentrum.

Det er påvist to smittetilfeller i Lyngdal det siste døgnet, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Også fredag ble en person påvist smittet i kommunen.

Totalt er 101 personer i Lyngdal blitt smittet siden pandemiutbruddet i mars. I Agder er Lyngdal den femte kommunen med flere enn 100 tilfeller. De øvrige er Kristiansand (595), Arendal (184), Farsund (128) og Lindesnes (101).

Knøtten kro er et gatekjøkken i Lyngdal sentrum, i en sidegate til Alleen. Foto: Tor Erik Schrøder